Luka Batelic/PIXSELL
Luka Batelic/PIXSELL

Kraval pod Tornjem: Nakon trenera i prvog strijelca, prema izlaznim vratima mogao bi i nigerijski centar?

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 18.10.24. | 11:47

Nije ovo ništa novo za zagrebački klub koji se i dalje koprca u istim problemima. Samo što su ovog puta oni stigli na naplatu mjesec i pol nakon početka sezone

Ovih dana svjedočimo novoj rundi diletantizma u Ciboni. Nakon što je blokada na HKS-u skinuta, a momčad – u usporedbi sa sezonom prije – na vrijeme složena, ti toliko spominjani investitori su odlučili na trenersko mjesto progurati američkog trenera koji ih je valjda šarmirao svojom elokventnošću i teorijskim poznavanjem košarkaške igre.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Tako je sa sveučilišta Long Island na zagrebačku adresu sletio Chris Thomas. Riječ je o treneru koji ima neupitnu energiju, koji uistinu poznaje košarku u njenom teorijskom dijelu, ali kada je riječ o shvaćanju sredinu, prilagodbi na okruženje i prenošenje ideje na igrače, tu priča postaje osjetno drugačija.

„Želimo biti kompetitivni, brzi, igrati malo drugačijim stilom nego prošle sezone. Želimo biti uzbudljivi, ali i da ne izgubimo svoj stav – ostati čvrsti, kompetitivni“, poručio je 44-godišnjak na startu sezone.

A već od prvog podbačaja bilo je jasno da je Thomas – u problemu.

Zadar Danijela Jusupa, a koji se prilično muči u tekućoj sezoni, izdominirao je Vukove u Draženovom domu, na utakmici u kojoj je bivši cibos Amar Gegić brojao do 30.

Nastavilo se lošijim izdanjima, a tek je hvalevrijedna pobjeda nad Studentskim centrom. Sasvim jasno je bilo da Thomas nije pravi čovjek za posao, da čovjek jednostavno nije prihvatio okruženje u kakvo je stigao i na koji način se ovdje igra košarka, a pritom je gurao svoje ideje, unatoč rosteru koji nije baš građen za takvu vrstu košarke.

Osim ako je ideja tih investitora bila da se Anthony Barber napucava čitavu utakmicu i pumpa statistiku bez obzira na konačni rezultat (nakupio je 17,5 poena u prosjeku u četiri abaligaška ogleda). U tom slučaju, Thomasovih sedam sekundi za završavanje napada bilo je idealno za Barbera...

Stoga nije sasvim jasno zbog čega su investitori – o kojima se šaptom priča kao o nekoj nevidljivijoj sili, nešto poput iluminata ili masona, inzistirali na neiskusnom američkom treneru, kada u svojim redovima imaju vjernog „vojnika“ Barišu Krasića koji je ionako taj posao već obavljao. Krasić će sada, za stalno ili privremeno ipak preuzeti uzde momčadi.

A na Barberovo mjesto će uskočiti Roko Rogić, igrač koji se posljednjih godina lutao. Za Cibonu je igrao u sezoni 2018./2019., a onda je igrao za češki Nymburk, njemački MBC, mađarski Szolnoki, poljski Torun, zatim talijanskog drugoligaša S. Bernardo Cantu, te španjolske drugoligaše Betis i Burgos.

Povratak Rogića je i više nego korektan potez Uprave, a razvije li ponovno kemiju s Filipom Bundovićem, te razirgla li šutere Ivana Majcunića i Svena Smajlagića, onda bi Cibona mogla imati koristi od tog potpisa.

Nadalje, u kuloarima se priča i o odlasku Taliba Zanne koji je kvalitetom dosta skroman igrač i koji nije previše pokazao do sada, pa treba vidjeti i kako će se ta situacija rasplesti.

Nije to ništa novo za zagrebački klub koji se i dalje koprca u istim problemima. Samo što su ovog puta oni stigli na naplatu mjesec i pol nakon početka sezone.

Večeras Vukovi igraju protiv FMP-a od 19 sati i to bez playmakera budući da je Barber dobio 'zahvalnicu', a Krešo Radovčić je ozlijeđen. Jasno je kakvi se izgledi prognoziraju Krasićevim dečkima...

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

ABA ligaCibonaBariša KrasićChris ThomasRoko RogićCat BarberKrešimir Radovčić

Ostale Vijesti