KK Dinamo
KK Dinamo

FOTO Dinamovi košarkaši položili vijenac u čast navijačima koji su dali svoje živote za Hrvatsku

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 13.05.24. | 12:30

Nekoliko sati prije utakmice u Zadru, stigli su na Maksimir nakloniti se herojima

Svake godine, 13. svibnja svi dinamovci doživljavaju jako emotivno. Bobanov 'volej' na milicajca označio je u velikoj mjeri potpuni raspad bivše države, pad tadašnjeg totalitarističkog režima i borbu za neovisnost Hrvatske. Mnogi će reći da je Domovinski rat započeo upravo na Maksimiru, na dan te nikada odigrane utakmice Plavih i Crvene zvezde, a u godinama što su uslijedile velik broj navijača dao je svoje živote za pobjedu i samostalnost Lijepe naše.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Njima u čast delegacija GNK Dinamo uvijek zapali svijeće kod spomenika pored stadiona, a isto su učinili i košarkaši Dinama. Toma Rukavina, Mislav Brzoja, Stipe Dugandžić, Karlo Mikšić, Ivan Nakić Vojnović, predsjednik Marijan Pojatina i Vedran Lučić stigli su na Maksimir kako bi položili vijenac i zapalili svijeću u čast navijača koji više nisu s nama, a dali su ono najvrijednije za domovinu.


"Danas se prisjećamo heroja s tribina, naših vjernih navijača koji su svoje živote položili za domovinu tijekom Domovinskog rata. Na ovaj poseban dan, 34 godine nakon nikad odigrane utakmice nogometnog kluba Dinamo protiv Crvene Zvezde, odajemo počast svim poginulim članovima Bad Blue Boysa. Delegacija Košarkaškog kluba Dinamo, prije odlaska u Zadar na polufinalnu utakmicu PH, odala je počast, položila vijenac, zapalila svijeće u čast svim poginulim BBB i dinamovcima. Neka im je vječna slava i hvala!", objavili su iz KK Dinamo.

Učinili su to Dinamovi košarkaši samo nekoliko sati nakon što igraju jako bitnu utakmicu. U Zadru ih čeka prva utakmica polufinala doigravanja prvenstva Hrvatske, povijesno polufinale protiv Zadra. Polufinalna serija igra se na dvije pobjede, a košarkaši Zadra imaju prednost domaćeg terena. U tekućoj sezoni, Dinamo i Zadar odigrali su tri međusobne utakmice. U sva tri susreta, slavili su branitelji naslova.

"Sigurno ne dolazimo s bijelom zastavom u Zadar i dati ćemo sve od sebe da ih iznenadimo u prvoj utakmici", rekao je prije utakmice Mislav Brzoja.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

KK Dinamo ZagrebGNK Dinamo

Ostale Vijesti