KK Dinamo
KK Dinamo

Dinamovci najavili Dijon: „Odradili smo dobre pripreme, ovo je naša najveća utakmica u povijesti“

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 20.09.24. | 13:33

KK Dinamo u utorak, 24. rujna u Draženovom domu dočekuje francuski Dijon u kvalifikacijama za FIBA-in Europe Cup.

U petak je na Stadionu Maksimir održana konferencija za novinare uoči prve povijesne europske utakmice Košarkaškog kluba Dinamo. Na konferenciji su se medijima obratili predsjednik kluba Marijan Pojatina, trener Vanja Miljković, kapetan momčadi Hrvoje Garafolić te novi igrač David Kralj.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ovo je veliki iskorak za hrvatsku košarku. Nadam se kako će Dinamo biti samo jedan kotačić u ponovnom proboju hrvatskih klubova prema Europi te da će u budućnosti i ostali nastupati u europskim natjecanjima, rekao je na početku konferencije predsjednik Dinama, Marijan Pojatina.

Potom je riječ dobio novi trener košarkaša Dinama, Vanja Miljković:

„Dijon je vrlo ozbiljan protivnik, ždrijeb nas baš nije mazio. Pripreme su prošlo odlično, svi su zdravi, trenutno nemamo ozlijeđenih igrača i to je najbitnije. Ovo će biti praznik košarke u Zagrebu, mi nastojimo uživati u utakmici. Dobro smo ih analizirali, znamo sve o njima i dat ćemo sve od sebe kako bi došli do pozitivnog rezultata.“

Kapetan momčadi, Hrvoje Garafolić, nastavio je u istom tonu te je izjavio kako se nada lijepoj podršci zagrebačke publike.

„Odradili smo stvarno dobre pripreme, mislim da smo odlično pripremljeni za ovu utakmicu. Ovo je naša najveća utakmica u povijesti, svi jedva čekamo da ona započne. Bitno je da je većina rostera od prošle sezone ostala na okupu. Pojačali smo se s nekoliko dobrih igrača, pogotovo se ističe Kralj koji je fantastičan individualac. Nadam se da ćemo imati glasnu podršku s tribina koja će nam pomoći da dođemo do pozitivnog rezultata“.

Prva utakmica kvalifikacija za FIBA Europe Cup protiv Dijona na rasporedu je u utorak, 24. rujna 2024. u Košarkaškom centru Dražen Petrović s početkom u 19:30 sati.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

KK Dinamo ZagrebFIBAFIBA Europski kup

Ostale Vijesti