Zeljko Hladika/PIXSELL
Zeljko Hladika/PIXSELL

Nakon pet godina europska košarka ponovno u Zagrebu: U Draženov dom stiže Dijon!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 11.09.24. | 17:31

Zagrebački klub igra kvalifikacije za FIBA-in Europski kup.

Košarkaški Klub Dinamo Zagreb s ponosom najavljuje svoju prvu europsku utakmicu u povijesti kluba, koja će se održati u srijedu, 24. rujna 2024. u Košarkaškom centru Dražen Petrović s početkom u 19:30 sati. Dinamo je u ždrijebu kvalifikacija za FIBA Europe Cup održanom u Münchenu izvukao francuskog predstavnika, JDA Dijon.

Ova utakmica predstavlja povratak europske košarke u Zagreb nakon pet godina, naglašavajući važnost ovog događaja ne samo za KK Dinamo, već i za cijeli grad.

"Ulazak u FIBA Europski kup plod je predanog rada i strasti svih članova kluba – od igrača i trenerskog tima do uprave i vjernih navijača. Očekujemo rasprodanu dvoranu i fantastičnu atmosferu koja će našim igračima pružiti dodatnu energiju na terenu", poručili su iz KK Dinama.

JDA Dijon dolazi kao jedan od najjačih protivnika u ovim kvalifikacijama. Francuski klub s bogatom tradicijom i brojnim uspjesima na domaćoj i međunarodnoj sceni, redovito sudjeluje u LNB Pro A te europskim natjecanjima kao što su FIBA Europe Cup i Champions League. U prošloj sezoni osvojili su francuski kup, čime su osigurali nastup u europskim natjecanjima i pokazali svoju snagu i kvalitetu.

Kapetan momčadi, Hrvoje Garafolić, naglasio je izazov koji utakmica donosi:

„Prvu utakmicu sezone igramo protiv iznimno snažnog protivnika u europskim kvalifikacijama – francuskog Dijona, jedne od najjačih ekipa ne samo u ovom krugu, već vjerojatno i u cijelom natjecanju. Kvalitetom su na razini naših 'abaligaša', što ih čini izuzetno zahtjevnim suparnikom. Smatram da je naša ekipa odlično posložena, s puno potencijala, no pred nama je još puno posla. Nadam se da će publika prepoznati kvalitetu protivnika i važnost ove utakmice, te da ćemo imati snažnu podršku s tribina, što nam zaista puno znači“.

Novi trener Dinama, Vanja Miljković, također je podijelio svoja očekivanja: Želimo se predstaviti u najboljem mogućem svjetlu, i upravo s tim ciljem planiramo treninge i pažljivo biramo protivnike tijekom pripremnog perioda. Mogu reći da su igrači izvrsno odgovorili na sve zahtjeve, a zadovoljni smo napretkom koji ostvarujemo iz dana u dan. Veliki interes publike za ovaj susret u Zagrebu dodatno nas motivira, a uz podršku naših vjernih navijača, očekujemo pravi košarkaški spektakl u Draženovom domu.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

KK Dinamo ZagrebDijonFIBA Europski kup

Ostale Vijesti