Ivana Ivanovic/PIXSELL
Ivana Ivanovic/PIXSELL

Cibona dočekuje SC, a glavno pitanje je hoće li Thomas prilagoditi igru u skladu s kadrom koji ima

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 01.10.24. | 08:00

Utakmica u Draženovom domu počinju u 19 sati (Arena Sport)

Prve dvije utakmice (poraz od Zadra i pobjeda nad Dubrovnikom) nove sezone pokazale su da Chris Thomas ima s čime raditi, ali i da će se američki trener morati što prije prilagoditi situaciji i okruženju. Protiv Zadra je bio očiti nesrazmjer u uigranosti, ali i trenerskom iskustvu. Primjerice, Thomas se nije odlučio niti jednom izazvati Jusupove igrače, koji u ovoj postavci nisu baš vrsni šuteri, da igraju protiv zonske obrane, pa su Zadrani uglavnom spuštali loptu i igrali leđima. Ili da stih sedam sekundi u koliko želi da mu igrači završavaju napade, možda ipak nije najsretniji plan igre s obzirom na kadar koji ima.

Prouči cjelokupnu ponudu za košarku na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Istini za volju, nije tu bilo niti novopridošlog nigerijskog centra Taliba Zanne koji bi mogao zaigrati već večeras protiv Studentskog centra. S njim na petici Cibona bi trebala izgledati ozbiljnije, no i njemu će trebati vremena za uigravanje s ostatkom momčadi. Kao što je nekidan Slaven Rimac u intervjuu za Germanijak izjavio kako Cibona zaostaje mjesec dana za Splitom i Zadrom u smislu uigranosti, tako na to treba nadodati i još pokoji tjedan Zanni koji je proteklog tjedna tek dobio radnu dozvolu.

Prvo ime Cibone za sada je individualac Peter Jok. Protiv Zadra je stavio 18 poena, šutirao je 7/11, a trice 4/7, dok ej protiv Dubrovnika također stavio 18 poena, uz šut 7/10 (trica 4/6). Dakle, mekana ruka je tu, samo je pitanje kada će ga dostići skauting drugih momčadi koje će mu se u budućnosti malo drugačije postavljati u obrani.

Večerašnji protivnik Vukova je u prvom kolu bio bolji od Spartaka 84-76. Studenti su slavili na krilima Ericka Neala (18 poena, pet asista) i Luke Bogavca (17 poena).

„SC je vrlo dobro vođena i talentirana momčad koja će nam postaviti mnogo izazova. Igraju iznimno borbeno i dolaze nakon velike pobjede u prvom kolu. Moramo nastaviti podizati razinu fizičke igre i intenziteta u obrani te biti spremni za izazov koji nas očekuje“, izjavio je Thomas.

A ne bude li Zanna spreman za ogled, Cibona će se na petici ponovno krpati s Domagojem Vukovićem.

„Pred nama je utakmica protiv izuzetno jakog protivnika, nakon neugodne utakmice u hrvatskom prvenstvu. Naš fokus je na temeljitoj pripremi i maksimalnom zalaganju. Upravo dok se pripremamo za drugo kolo ABA Lige, priključio nam se novi igrač (Zanna nap.a.) za kojeg se nadamo da će se uspješno uklopiti u momčad i svojim doprinosom pomoći u ostvarivanju pobjede. Svjesni smo da nas očekuje težak izazov, ali vjerujemo u prednost domaćeg terena i dat ćemo sve od sebe kako bismo osigurali pobjedu“, dodao je Vuković.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Premijer liga košarkašaCibonaStudentski Centar

Ostale Vijesti