Igor Soban/PIXSELL
Igor Soban/PIXSELL

Raspoloženi Gegić nije imao milosti za bivši klub, Zadru prvi derbi sezone

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 20.09.24. | 23:00

Jusupovi igrači protutnjali Draženovim domom

Kao što je to bio slučaj valjda svake sezone unazad posljednjih ohoho godina, tako je i uoči ove vladalo puno nepoznanica oko toga što mogu ponuditi Cibona i Zadar. I jedni i drugi su odradili opsežne konstrukcijske radove, vizure su znatno promijenjene, a na koncu vrijedi ona lanjska, „ista meta, isto odstojanje“. Zadar je u Draženovom domu, u najvećem domaćem košarkaškom derbiju, slavio s 87-69 i pokazao da je u ovom času ispred Zagrepčana.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

A najveća razlika na parketu u ovoj utakmici bio je bivši Cibos, Amar Gegić. Igrač koji je bio član one šampionske Cibone s Gašperom Okornom, demonstrirao je sjajnu košarku i s 30 poena primio za ruku svoju momčad i odveo ju do pobjede.

Što se koncepcije igre tiče, Zadar se, idejno, nije previše promijenio u odnosu na prošlu sezonu. U ulogu Luke Božića fino je uskočio Gegić, iako je, treba i to reći, Jusup bez igrača profila kakav je bio Dario Drežnjak.

Cibona je, s druge strane, još uvijek u fazi uigravanja, igrači još nisu sasvim pohvatali ideje trenera Chrisa Thomasa i njegove brze igre, pa su prilično kašljucali u igri pet na pet. Puno je tu još posla pred pločom za crtanje za Thomasa...

Zadar je u ogled krenuo serijom 8-2, nakon što su igrači Cibone imali problema s organizacijom napada, ali i osjetnim brojem ishitrenih šuteva, a što je posljedica želje trenera Thomasa da se napadi završavaju što ranije.

Nastavio je Zadar u istom ritmu, pa je Gegić stavio tricu za 18-9 nakon šest minuta igre. Priključio mu se i Amerikanac Wahl koji je polaganjem doveo Zadrane na plus 11 (20-9) nakon sedam minuta igre.

Očiti problem u igri Cibosa bila je igra pet na pet, na postavljenu obranu, pa su Thomasovi igrači često nakon što ne bi prošla prva ideja, imali muke s postavljanjem napada. U obrani, pak, domaći igrači nisu baš ništa mogli obraniti u situacijama jedan na jedan, stoga nikoga nije čudilo kada je Zadar odradio seriju 10-0, a semafor nakon gotovo sedam i pol minuta igre pokazivao Zadar 22, Cibona 9.

Inače, do tog trenutka Gegić je kraj svog imena već imao 13 poena, a onda je na dvije minute do kraja zabio i svoj 15., s tim da je Vuković napravio i faul na njemu, pa je ponajbolji igrač Zadra stavio i svoj 16. poen za nešto više od osam minuta igre. Zadar je, pritom, imao 25-12.

Prva četvrtina je okončana rezultatom 27-17 za Zadrane.

Serijom 8-0 u prve dvije minute druge četvrtine, Cibona se vratila u život, ali ih je ubrzo 'ohladila' trica Klarice. Istom mjerom uzvratio je Barber za 30-28 Zadra, a onda je Vuković položio na asist Barbera za mrtvi egal (30-30).

Prvo vodstvo Cibone zbilo se nakon šest i pol minuta igre u drugoj, kada je spretni Ročak položio za 34-33. Na koncu su Zadrani ponijeli prednost 42-40 na veliki odmor.

Cibona je, osim s Gegićem, imala veliki problem sa skokom, pa su tako Vukovi imali tek sedam skokova (niti jedan napadački)u odnosu na 17 gostujućeg sastava. Jusupov sastav je, pak, imao problema s izgubljenim loptama, kojih se za 20 minuta nakupilo 13.

Početak drugog poluvremena pripao je osjetno agresivnijim Zadranima koji su do sedme minuta stigli do prednosti 56-45. Ponovno u režiji Gegića koji je u tom dijelu zabio četiri poena, a njemu se s jednakim učinkom priključio i Gilbert.

Kako je četvrtina odmicala, tako je Zadar pojačavao ritam i posve zasluženo u posljednju dionicu ponio 15 poena viška (65-50).

Jusupovi puleni su do kraja ogleda odradili posao, upisavši komotnu pobjedu.

Kod Zadra je, dakle, Gegić zabio 30, Mazalin je dodao 16, a Gilbert deset.

U redovima Cibone je Ročak zabio 18, kao i Jok, Barber je stavio 17.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

CibonaKK ZadarABA liga

Ostale Vijesti