XINHUA/PIXSELL
XINHUA/PIXSELL

Konačno dobio radnu dozvolu: Cibona potpisala nigerijskog centra

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 27.09.24. | 10:54

Nakon sezone provedene u bugarskom Spartaku 33-godišnjak pojačava Vukove

Talib Zanna, nigerijski košarkaš visok 206 cm, koji igra na pozicijama krilnog centra i centra, konačno je dobio radnu dozvolu i službeno postao novi igrač Cibnone, objavio je zagrebački klub.

Prouči cjelokupnu ponudu za košarku na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon sezone provedene u bugarskom Spartaku 33-godišnjak pojačava momčad „Pod Tornjem“.

Zanna je svoje prve košarkaške korake napravio u Sjedinjenim Američkim Državama, pohađajući srednju školu Bishop McNamara u Forestvilleu, Maryland. Od 2010. do 2014. godine bio je igrač sveučilišne momčadi Pittsburgh Panthers, gdje je u svojoj završnoj sezoni prosječno postizao 13 poena uz 8,6 skokova po utakmici.

Iako nije bio izabran na NBA draftu 2014. godine, Zanna te je zaigrao u NBA Ljetnoj ligi za Oklahoma City Thunder, a zatom je postao član njihova razvojnog tima, Oklahoma City Blue. Tijekom svoje prve sezone u G Leagueu, Zanna je izborio mjesto u All-Rookie drugom timu.

Zanna je igrao u brojnim europskim klubovima. Istaknuo se u Francuskoj s Nanterre 92, zatim u Izraelu s Ironi Nes Ziona i Hapoel Tel Avivom, te u Španjolskoj s Fuenlabradom. Zanna je 2017. godine s Nanterreom osvojio FIBA Europe Cup, kao i Francuski kup te je iste godine upisao i 27 poena u jednoj od najvažnijih utakmica za Ironi Nes Ziona.

Trener Cibone Christopher Thomas ističe kako Zanna u momčad donosi bogato međunarodno iskustvo i prijeko potrebnu snagu na pozicijama krilnog centra i centra.

„Njegovim dolaskom osnažujemo unutarnju liniju te kompletirani ulazimo u novu sezonu s fokusom na ostvarenje već najavljenih ciljeva, poput ulaska u Top 8 ABA lige“.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

CibonaTalib ZannaABA ligaPremijer liga košarkaša

Ostale Vijesti