SP u skijanju: Tko će slaviti u kraljevskoj disciplini?

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 11.02.17. | 09:22

Na Svjetskom prvenstvu u skijanju, na red je došla 'kraljevska' disciplina – spust.

U švicarskom St. Moritzu su već podijeljena tri kompleta medalja – u ženskom i muškom superveleslalomu te jučer u kombinaciji, a danas će biti podijeljen i četvrti – u utrci spusta za skijaše. 'Kraljevska disciplina' uvijek privlači najviše pažnje na svakom natjecanju, a vjerujemo da će tako biti i danas. Start je zakazan točno u podne, a za start je prijavljeno 57 skijaša. Naše boje trebao bi braniti jedini predstavnik Max Ullrich. Dobio je Ullrich startni broj 47, ali odluka o njegovom nastupu bit će donesena danas ujutro. Podsjetimo, hrvatski skijaš je pao u utrci superveleslaloma i lakše se ozlijedio, ali nije došlo do prijeloma ili napuknuća.

Uloga favorita je na strani Talijana Petera Filla, koji je vodeći spustaš svijeta u Svjetskom kupu sa dva druga mjesta i po jedne treće i četvrto te 22. mjesto ove sezone. Na treninzima spusta ovdje u St.Moritzu je bio peti i drugi i pokazao da je sačuvao dobru formu. U utrci će startati kao deveti.

Najbrži je na jučerašnjem posljednjem skraćenom treningu uoči današnje utrke bio Francuz Alexis Pinturault, koji se priprema za kombinaciju u kojoj je veliki favorit. Fill je zakasnio devet stotinki, a treći je bio Švicarac Niels Hintermann, koji je imao 13 stotinki slabije vrijeme od Pinturaulta.

Srebrni iz superveleslaloma, Norvežanin Kjetil Jansrud i pobjednik iz Val d'Iserea te drugoplasirani iz Garmisch-Partenkirchena, pokušat će doći do zlatne medalje i startat će 19., a svoju šansu će tražiti i drugi talijanski predstavnik, Dominik Paris, pobjednik u Kitzbuehelu. Paris je na zadnjem treningu bio sedmi, a Jansrud tek 27. Paris ima startni broj 15.

U konkurenciji je i Hannes Reichelt, koji je slavio na posljednjem spustu u Garmisch-Partenkirchenu ispred Filla i Beata Feuza te Francuz Adrien Theaux. Reichelt kreće 13., Feuz sedmi, a Theaux 17.

Naslov brani Švicarac Patrick Kueng, koji je na prvom treningu bio treći, a na posljednjem nije startao, kao niti naši Max Ullrich i Filip Zubčić. Branitelj naslova će u obranu zlata otprije dvije godine krenuti sa startnim brojem deset. Nakon njega ide osvajač zlata u superveleslalomu, Kanađanin Erik Guay. Prvi će iz startne kućice krenuti Austrijanac Matthias Mayer.

(Foto: Action Images/screenshot fis-ski.com)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Svjetsko prvenstvo u skijanjuIvica Kostelićizdvajamo

Ostale Vijesti