TOBY MELVILLE/Action Images
TOBY MELVILLE/Action Images

Đoković: Nadam se da će publika biti na mojoj strani, Grand Slamovi su mi sada sve

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 09.07.21. | 22:29

"Iskustvo je na mojoj strani, prošao sam sve kao igrač. Znam svoje prednosti i oslanjam se na njih".

Novak Đoković plasirao se u 30. finale u karijeri, a cilj mu je protiv 9. na svijetu Talijana Mattea Berrettinija stići do 20. Grand Slama i izjednačiti se s Rogerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

Đoković je u polufinalu sa 7:6, 7:5, 7:5 nadvisio Denisa Shapovalova.

"Iskustvo je na mojoj strani, sve sam prošao kao igrač. Znam svoje snage i oslanjam se na njih. Danas je moglo ići i u drugu stranu, ali važan je krajnji rezultat", ističe prvi reket svijeta.

Do posljednjeg meča na turniru, prvi reket svijeta izgubio je samo jedan set. I to na početku turnira. Iako, iako se čini da je Đoković rutinski slavio protiv Shapovalova, to nije bilo nimalo lako, što je srpski tenisač istaknuo nakon meča.

"Krajnji rezultat ne govori dovoljno o meču. Servirao je za prvi set, vjerojatno je bio bolji igrač u prva dva, imao je puno šansi. Zaslužio je pljesak za sve što je danas napravio i na ovom turniru. To je doživio emocionalno, ali siguran sam da ćemo ga vidjeti u budućnosti. On je izuzetno dobar igrač", rekao je Đoković.

Shapovalov je u svakom od setova stigao do prednosti 5: 4, ali na kraju bi svaki pripao Đokoviću. Kad je bilo najpotrebnije, srpski tenisač nije si dopustio oscilacije u igri.

"Iskustvo je na mojoj strani, sve sam prošao kao igrač. Znam svoje snage i oslanjam se na njih. Danas je mogao ići i drugim putem, ali važan je krajnji rezultat."

U dosadašnjim mečevima Đoković nije imao naklonost londonske publike, ali nada se da će se situacija u finalu promijeniti.

"Nadam se da ću imati navijače na svojoj strani. Velika je razlika kada je publika uz vas. Nadam se da će publika prepoznati važnost ovog meča za mene, ali spreman sam na sve. Usredotočit ću se na sebe."

Đokoviću će nedjeljno finale biti 30. na Grand Slam turnirima, a sedmo u Wimbledonu.

“Zvuči sjajno. Privilegiran sam da napišem povijest sporta koji volim. To me nadahnjuje. Ipak, moram biti svjestan trenutka. Za mene postoji samo sljedeći meč, ni ne razmišljam o čemu još."

Ukratko o sljedećem suparniku - Matteu Berrettiniju.

"Jedan je od najboljih na svijetu u posljednjih godinu dana. Ima odlična oružja u servisu i forhendu. Može igrati dobro na bilo kojoj podlozi, odigrali smo tijesna četiri seta na Roland Garrosu. Trava odgovara njegovom stilu igre. Bit će to sjajna borba", naglašava Đoković.


Tagovi

SrbijaNovak ĐokovićRoger FedererRafael NadalWimbledongrand slamMatteo Berrettini

Ostale Vijesti