PAUL CHILDS/Action Images
PAUL CHILDS/Action Images

Poznati finalisti Wimbledonea: Đoković i Talijan uvjerljivi

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 09.07.21. | 20:36

Finale se igra u nedjelju.

U finalu Wimbledona igrat će prvi tenisač svijeta Novak Đoković te deveti Talijan Matteo Berrettini. Finale se igra u nedjelju 11. srpnja što znači da će taj dan Talijani imati priliku 'pokoriti' London.

Berrettini je sjajno otvorio meč protiv 18. Poljaka Huberta Hurckacza. U prvom setu Berrettini je dva puta oduzeo set suparniku, a u drugom triput za 'laganih' 2-0 u setovima. Hurckacz je treći set uspio izdržati bez izgubljenog servisa i osvojio ga je u 'tie-breaku', da bi odmah na otvaranju četvrtog seta Berrettini oduzeo servis suparniku i do kraja sigurno servirao za konačnih 6:3, 6:0, 6:7, 6:4.

Novaku Đokoviću je trebao set manje, ali osam minuta duže da svlada 12. tenisača svijeta Denisa Shapovalova. Kanađanin ruskog podrijetla prvi set je dogurao do tie-breaka u kojem je Đoković bio koncentriraniji za 1-0 u setovima. U preostala dva seta Shapovalov se držao 5-5, da bi Đoković s dva osvojena seta stigao do konačnih 7:6, 7:5, 7:5.

Đoković je stigao do svojeg 31. finala i lovi 20. titulu čime bi se izjednačio s Rogerom Federerom i Raphaelom Nadalom po broju Grand Slam turnira. Đoković je osvojio prethodna dva velika turnira te je u pohodu na sva četiri Grand Slama u kalendarskoj godini.

Berrettiniju je ovo prvo finale jednog Grands Slam turnira, a najbolji dosadašnji rezultat bio mu je polufinale US Opena 2019.


Tagovi

WimbledonNovak ĐokovićMatteo Berrettini

Ostale Vijesti