Germania
Germania

Najava dana: Rijeka u Koprivnici, Liverpool u Londonu, a Kraljevi dočekuju Villarreal

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 05.10.24. | 07:59

Proučite što smo vam za danas izdvojili

Lokomotiva – Gorica, 16.00

(Nogomet, HNL)

Lokomotiva ima neočekivano loš ulazak u novu sezonu HNL-a. Momčad Silvija Čabraje je u osam kola zabilježila pet poraza, dva remija i jednu jedinu pobjedu, što sigurno nikoga na Kajzerici ne može oduševiti. Sada će zagrebačka momčad tražiti tri boda u ogledu protiv Gorice koja je na dvije pobjede, dva remija i četiri poraza. Lokosima prednost u ovom susretu.

Slaven Belupo – Rijeka, 18.30

(Nogomet, HNL)

Momčad Slaven Belupa tavori na dnu prvoligaške ljestvice s četiri boda iz osam utakmica. Sastav koji vodi Mario Kovačević je u velikoj potražnji za bodovima, ali u večerašnjoj utakmici teško mogu računati na nekakav bodovni ulov. Naime, na Kušek Apaš stiže vodeća Rijeka koja još nije izgubila utakmicu, a na Rujevici se nadaju da će tako i ostati i nakon ovog kola.

Crystal Palace – Liverpool, 13.30

(Nogomet, Premier liga)

Liverpool pod Arneom Slotom samo nastavlja tamo gdje je stao s Jürgenom Kloppom i trenutno je na vrhu premierligaške ljestvice. Redsi imaju 15 bodova iz šest utakmica, a do sada ih je tek šokirao Nottingham Forest na Anfieldu. No, momčad iz grada Beatlesa i dalje ima bod prednosti ispred Man. Cityja i Arsenala, a ista razlika bi se mogla održati i nakon ovog kola u kojemu Redsi odlaze na noge Crystal Palaceu, tek 18. momčadi lige.

Everton – Newcastle, 18.30

(Nogomet, Premier liga)

Everton je u proteklom kolu upisao inauguralnu pobjedu u tekućoj premierligaškoj kampanji, nakon što je na Goodisonu pao Crystal Palace, a momčad iz Liverpoola je pobjegla iz crvene zone. Međutim, danas ima osjetno teži zadatak, jer u goste stiže Newcastle. Svrake su na sedmom mjestu lige i u Liverpool dolaze po puni plijen.

Getafe – Osasuna, 16.15

(Nogomet, La Liga)

Getafe je jedan od tri kluba koji su sa sedam bodova blizu crvene zone i stoga mu hitno trebaju bodovi za uspinjanje po ljestvici. Osasuna je, pak, u proteklom kolu nanijela prvi ligaški poraz Barceloni u La Ligi, i to na pogon hrvatskog reprezentativca Ante Budimira. Osasuna je trenutno na sedmom mjestu, ali s jednakim brojem bodova kao šesta Mallorca i peti Athletic. S obzirom na formu, gosti su ipak u maloj prednosti.

Real Madrid – Villarreal, 21.00

(Nogomet, La Liga)

Madridski Real ne igra u nekoj bajnoj formi u posljednje vrijeme. Nakon 1-1 remija u gradskom derbiju protiv Atletica, Lille je nakon toga svladao Kraljeve u Ligi prvaka. Sada na Santiago Bernabeu dolazi Villarreal koji je na trećem mjestu španjolskog prvenstva i igra sjajan nogomet ove sezone. Sigurno da Madriđanima neće biti jednostavno, ali u španjolskoj prijestolnici računaju na puni plijen u ovom susretu.

Inter – Torino, 20.45

(Nogomet, Serie A)

Inter nije u najboljoj formi u posljednje vrijeme. U ligi je u zadnje tri utakmice zabilježio pobjedu, poraz i remi pa se odsklizao do četvrtog mjesta Serie A. Ali unatoč tome, Nerazzurri nisu daleko od vrha Serie A, pa im sada ponovno treba ulazak u pobjedničku seriju. U Milanu večeras gostuje Torino koji ima 11 bodova, isto kao i Inter, ali koji je i poražen u posljednjoj utakmici protiv Lazija. Očekuje se tvrda utakmica u Milanu, lako moguće s malo pogodaka.

Union Berlin – B. Dortmund, 15.30

(Nogomet, Bundesliga)

Bivši klub Nenada Bjelica i aktualni Josipa Juranovića, Union Berlin, drži deveto mjesto bundesligaške ljestvice s osam bodova, s tim da je u zadnjem kolu doživio poraz od Borussije Mönchengladbach. Teško da će do sastav iz Berlina do novih bodova, s obzirom na to da u njemačku prijestolnicu stiže dortmundska Borussija. BVB je na petom mjestu, doživio je tek jedan poraz u Bundesligi, ali težak, 5-1 protiv Stuttgarta. Sada ipak računaju vratiti se kući s bodovima.

Rennes – Monaco, 21.00

(Nogomet, Ligue 1)

Monaco je odigrao 2-2 protiv Dinama u Ligi prvaka i to nakon što je imao rezultatski zaostatak od dva gola. Pokazala je momčad iz Kneževine karakter, a koji ju krasi i u francuskom prvenstvu. Monaco je bodovno poravnat s vodećim PSG-om u Ligue 1, ima 16 bodova, a dodatna tri boda bi mogao nakupiti i večeras. Monegaški sastav putuje u goste Rennesu koji je na desetom mjestu sa sedam bodova iz šest kola.


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladionicekladioničarski dan

Ostale Vijesti