Germania
Germania

Najava dana: Košarkaši protiv Grčke traže vizu za Pariz, a imamo i puno nogometa

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 07.07.24. | 07:59

Evo što smo vam za danas izdvojili.

Hrvatska– Grčka, 20.00

(Košarka, kvalifikacije za OI)

Stigli smo do velikog finala kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre koji se igra u Pireju. Hrvatska je pobijedila Dominikansku Republiku u tijesnoj završnici s 80-77 i time izborila dvoboj protiv domaćina Grčke, koja je razbila Sloveniju s čak 28 poena prednosti. Naravno, Grci su veliki favoriti, posebno jer će biti nošeni podrškom više od 10 tisuća fanatičnih navijača, ali Hrvatska je posljednji puta Olimpijske igre izborila u identičnoj atmosferi. Bilo je to 2016. godine, kada smo predvođeni Šarićem pobijedili Italiju usred Torina i izvadili vizu za Rio De Janeiro. Dario je i sada u reprezentaciji, u Torinu je bio MVP turnira, a nadajmo se istom scenariju i ove godine.

AIK – Kalmar, 14.00

(Nogomet, Allsvenskan)

Osmoplasirani AIK na Friends Areni u Solni dočekuje 15-plasirani Kalmar. Samo jednu pobjedu u zadnja četiri kola ima AIK, uz četiri porazam, a pobjedu, remi i tri poraza u istom razdoblju Kalmar. U zadnjih šest utakmica Kalmara najmanje jedan pogodak postignut je u prvom poluvremenu, a u 50 posto Kalmarovih ovosezonskih gostovanja obje su momčadi zabile u prvih 45 minuta. AIK je, pak, u zadnjih pet kola uvijek prvi primao gol...

Malmö – Halmstad, 16.30

(Nogomet, Allsvenskan)

Prvoplasirani Malmö protiv sedmoplasiranog Halmstada u 13. kolu švedskog prvenstva. Domaćin je šest kola bez poraza, četiri pobjede i dva remija, gost u istom razdoblju ima dvije pobjede i četiri poraza. U zadnja četiri kola Malmö je zabijao u prvom poluvremenu, a u oba poluvremena u 67 posto ovosezonskih prvenstvenih utakmica. U tri od šest ovosezonskih domaćinstava Malmö je pobjeđivao i u prvom i u drugom poluvremenu. U pet od zadnjih šest nadmetanja protiv Halmstada Malmö nije primiogol.

Bodø/Glimt – Brann, 14.30

(Nogomet, Eliteserien)

Derbi norveškog nogometnog ljeta u 13. kolu, prvi protiv drugog, dva su boda razlike. Četiri kola neopražen je današnji domaćin, dva remija, pa dvije pobjede, četiri kola neporažen je i današnji gost, tri pobjede pa remi. U njihovih zadnjih pšet međusobnih srazova oba su suparnika davala najmanje po jedan gol, a kad je BG bio domaćin u zadnjih sedam utakmica postizana su najmanje tri pogotka. Međutim, BG je pobijedio samo jednu od svojih pet posljednjih domaćih utakmica protiv Branna...

Molde – Lillestrøm, 17.00

(Nogomet, Eliteserien)

Trećeplasirani Molde protiv sedmoplasiranog Lillestrøma, osam je bodova razlike među njima, no domaćin ima utakmicu više koju je ranije odigrao zbog Europe. U zadnjih 10 Moldeovih domaćinstava Lillestrømu padala su najmanje tri gola, a u 11 zadnjih prvenstvenih utakmica današnji gostujući sastav primao je gol. Molde je, pak, slavio samo jedomu svojih zadnjih pet domaćinstava (po dva remija i poraza).

Liepaja – Riga, 17.00

(Nogomet, Virsliga)

Fenjeraš protiv drugoplasiranog, nebi tu smjelo biti iznenađenja, međutim... Nogomet je to. Liepaja nakon posljednje pobjede ima dva remija i tri poraza, Riga je 12 kola neporažena, no zaostaje 10 bodova za vodećim Rigas FS-om, dok trećeplasiranoj Valmieri bježi šest bodova. Liepaja, pak, zaostaje bod za devetim mjestom koje vodi u razigravanje za ostanak, a četiri za spasonosnim osmim.

Suduva – Dainava, 17.25

(Nogomet, A Lyga)

Posljednja utakmica 22. kola prvenstva Litve, posljednjeplasirana Suduva protiv sedmoplasirane Dainave. Pet je kola bez pobjede današnji domaćin (četiri poraza), a samo jednu pobjedu u istom razdoblju ima današnji gost, koji ima četiri boda više, dakle ovo je jedna od utakmica koja donosi više od matematička tri boda. Zadnji međusobni sraz u Alytusu pripaoje Suduvi kao gostu 1-0.

Mariehamn – Haka, 17.30

(Nogomet, Veikkausliiga)

Dvoboj susjeda na ljestvici finskog prvenstva u 14. kolu, no šestoplasirana Haka ima pet bodova više od sedmoplasiranog Marienhamna, baš raspolavlja tablicu. U 92 posto Hakinih prvenstvenih utakmicaove sezone najmanje jedan je gol padao u prvim poluvremenima, a Marienhamn je slavio u tri utakmiceove sezone kad je Sallinen bio strijelcem. Larsson je, pak, zabijao u 43 posto domaćih nadmetanja Marienhamna ove sezone.

Cruzeiro – Corinthians, 21.00

(Nogomet, brazilska Serie A)

Sudar osmoplasiranog domaćina i 17-plasiranog gosta iz Sao Paula u Belo Horizonteu. Križari su dobili svih svojih sedam zadnjih domaćih dvoboja, a Corinthians je pobijedio samo jednu od svojih zadnjih pet prvenstvenih utakmica (po dva poraza i remija). Zadnji međusobni sraz 2023. završio je 1-1.

Palmeiras – Bahia, 23.30

(Nogomet, brazilska Serie A)

Derbi 15. kola brazilske Serije A, obje momčadi imaju po 27 bodova te su zbog ukupne gol-razlike na trećem odnosno četvrtommjestu, a isti broj bodova ima i drugoplasirani Botafogo, dočim ih vodeći Flamengo ima 30. Prethodni međusobni ogled pripao je Palmeirasu 1-0 prošle sezone pogotkom Raphaela Veige. Bahia je pobijedila samo jednomu svojih zadnjih pet prvenstvenih gostovanja, a u zadnjih šest Palmeirasovih utakmica više je pogodakapostizano u drugom poluvremenu.


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicaGermania Sportkladionicakladionicekladioničarski dan

Ostale Vijesti