Germania
Germania

Najava dana: Kao voćna salata - svega ima! Liga prvaka, Konferencijska liga, Euroliga, tenis, NBA...

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 08.05.24. | 08:00

Evo što smo vam za danas izdvojili.

Real Madrid – Bayern, 21.00

(Nogomet, Liga prvaka)

Prva utakmica bila je sjajna. Završilo je 2-2, a konačan rezultat postavio je Vini s bijele točke. Prije svega par dana Bayern je u Bundesligi izgubio od Stuttgarta 3-1, dok je Kraljevski klub za vikend s 3-0 prošetao do pobjede protiv Cadiza. Sve je otvoreno, i jedni i drugi znaju kako se ovakve utakmice pobjeđuju, ali prednost je ipak na strani domaćina zbog domaćeg terena. A i bolje forme…

Club Brugge – Fiorentina, 18.45

(Nogomet, Konferencijska liga)

Prije prve utakmice, koja je završila pobjedom Fiorentine 3-2, belgijska momčad nanizala je sedam pobjeda. Poraz od Viola malo ih je poremetio, ali i dalje znaju da imaju sve u svojim rukama. Za vikend su bili bolji od Antwepa u gostima, dok je Italianova momčad s 2-1 pokleknula na domaćem terenu protiv Verone. Očekujemo uzbudljivu utakmicu i puno pogodaka.

Zrinjski – Borac Banja Luka, 18.00

(Nogomet, Kup BiH)

Plemići su 'on fire', u posljednjih sedam utakmica upisali su jednako toliko pobjeda. Što se tiče Borca, oni su nakon remija protiv Sarajeva u posljednje tri utakmice također slavili. U posljednjih pet međusobnih okršaja momčad iz Banja Luke ima jednu pobjedu, jedna utakmica završila je bez pogodaka, dok je triput bolji bio Zrinjski. Bilbija je u posljednje četiri utakmice postigao pet pogodaka, stoga je jasno da će baš na njega gosti morati ozbiljnije pripaziti.

Karagumruk – Trabzonspor, 19.30

(Nogomet, Super Lig)

S Trabzonom nema sivog, ili je bijelo ili je crno. U posljednjih 10 utakmica upisali su četiri poraza i šest pobjeda, s tim da su u posljednjoj utakmici s 1-3 bili slabiji od Samsunspora. Oršić polako dobiva sve veću minutažu, ali u klubu ga ne žele forsirati. Inače, u posljednja četiri međusobna ogleda Trabzon je slavio triput, dok u jednom ogledu nije bilo pogodaka.

Peterborough – Oxford United, 21.00

(Nogomet, playoff za Championship)

Doigravanje za Championship! U prvoj utakmici su 'studenti' slavili s 1-0, ali u uzvratu na Weston Homesu sigurno neće lako obraniti tu prednost. Bolji iz ovog ogleda u finalu ide na Bolton koji je u dvije utakmice svladao Barnsley. U prvenstvu je današnji domaćin bio četvrti, a gost peti. Dakle, sve je to 'u deset deka'. Očekujemo tvrdu utakmicu, ne vjerujemo u prevelik broj pogodaka. Iako, nikad se ne zna, posljednju domaću utakmicu protiv Oxforda je Peterborough dobio s 3-0.

Monaco – Fenerbahce, 19.00

(Košarka, Euroliga)

Peta utakmica! Monaco je favorit, ali njihovo prvenstvo za razliku od turskog nije gotovo pa su tako sigurno malo 'umorniji'. U posljednjoj utakmici, koja se odigrala pred prepunom Ülker Sports Arenom, vidjeli smo samo 127 poena, a gosti iz Monte Carla na kraju su imali tri više. S tim da Mike James nije bio baš na razini, šutirao je skromnih 4/14. Danas očekujemo da potegnu najbolji, Hayes i Papagiannis kod Fenera, odnosno James i Ekobo kod gostiju. Bit će ovo sjajna utakmica.

Barcelona – Olympiakos, 21.00

(Košarka, Euroliga)

I ovdje nas očekuje peta utakmica! Barca se prije tri dana namučila ne bi li došla do pobjede protiv Gran Canarije, tek nakon produžetaka su uspjeli slaviti. Prvenstvo u Grčkoj je pak završeno, stoga košarkaši Olympiakosa spremni dočekuju ovaj važan ogled. Sve utakmice bile su jako napete izuzev ove posljednje u kojoj je Olympiakos slavio s čak +34. Danas bi moglo biti svega, ali zanimljivo je da analitičari daju blagu prednost domaćinu. Mi, pak, nešto više vjerujemo gostima. Sve je otvoreno…

J.Draper – B.Ćorić, 10.00

(Tenis, ATP Rim)

Meč 'u deset deka'. Sada, inače kad su obojica u top formi, prednost je na strani Borne. Zagrebački dečko trenutno je 55. igrač svijeta, dok je Draper za 15 mjesta bolje rangiran. U Madridu je Bornu zaustavio Zverev, a Drapera Hurkacz, a obojica tenisača imali su dovoljno vremena da se pripreme za turnir.

P.Martić – M.Sherif, 10.00

(Tenis, WTA Rim)

NA WTA ljestvici Petra je jedno mjesto iza Egipćanke koja je trenutno 80., ali u ovom meču mnogi vide Sherif kao veliku favoritkinju. Možda jer je u Lleidi dogurala sve do finala gdje je bolja bila Siniakova. U svakom slučaju, ove dvije tenisačice dosad se nisu susretale, nadamo se da će Petra biti na razini zadatka protiv 28-godišnjakinje.

NY Knicks – Indiana Pacers, 02.00

(Košarka, NBA doigravanje)

Knicksi su poveli u prvoj utakmici, a do pobjede u MSG-u vodio ih je sjajni Brunson s 43 poena. Iako, treba spomenuti i DiVincenza s 25 i Harta s 24. Indiana je opasna, jaka, neugodna. Da, nedostaje im Mathurin, ali i Knicksi su bez Randlea i Bogdanovića. Iako je prošla utakmica bila napeta, vjerujemo da će domaća momčad opet uspjeti pronaći put do pobjede


Tagovi

najavanajava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti