Germania
Germania

Najava dana: Jadranski, madridski i derbiji, ali i mali derbi rijeke Drave

Vrijeme Čitanja: 5min | ned. 29.09.24. | 07:59

Proučite što smo vam za danas izdvojili.

Osijek – Varaždin, 17.30

(Nogomet, HNL)

Tri pobjede zaredom vezao je Osijek, dvije prvenstvene po 1-0 te u Kupu protiv niželigaša Varteksa 3-1. Varaždin je, pak, ove sezone izgubio samo na Poljudu (2-1) i to su mu jedina dva primljena gola, a čak tri utakmice Varaždinaca u HNL-u dosad završilesu 0-0. Posljednji međsobni sraz u posljednjem kolu prošle sezone pripao je Osječanima kao gostima u Varaždinu 2-0, dočim je prethodni na Opus Areni pripao također gostima, ali dakako Varaždincima 1-0. Slijedi li remi?

Rijeka – Hajduk, 20.00

(Nogomet, HNL)

U 102. Jadranski derbi u HNL-u Rijeka i Hajduk aze su kao dvije vodeće momčadi prvenstva. Doduše, Rijeka je prva samo zbog gol-razlike, ali nekada to nije 'samo gol-razlika'. Pogotovo kad vidimo da je momčad s Kvarnera u dosadašnjih sedam kola primila svega jedan pogodak. U posljednjih pet međusobnih ogleda, Rijeka je ostvarila čak četiri pobjedu, a posljednju je svojom bombom potpisao fenomenalni Marco Pašalić koji je nakon spretnog dodavanja Fruka izbliza probušio Lučića. Gattusu će ovo biti treća utakmica na Rujevici, dosad je upisao jednu pobjedu (Napoli) i jedan poraz (Milan), s tim da još uvijek nije nikada osjetio čari Jadranskog derbija. Đalović, s druge strane, je, ali je i njemu ovo prvi Jadranski derbi u ulozi glavnog trenera što mu je jedan dodatni motiv da danas njegova momčad dođe do tri boda. U svakom slučaju, nadamo se nogometnoj rapsodiji, a jedina želja koju imamo je da se nakon ove utakmice ne vuku nikakvi repovi…

Torino – Lazio, 12.30

(Nogomet, Serie A)

Vodeći je Torino ušao u ovo kolo, ali uzdrman ispadanjem iz Kupa od Empolija (1-2), dočim je Lazio izravno u osmini finala Coppe, a prvenstveni poraz u prošlom kolu u Firenci (2-1) izliječili su Nebeskoplavi pobjedom u Hamburgu nad kijevskim Dinamom 3-0. Borna Sosa standardan je kod trenera Vanolija, a čekaju se prve ovosezonske minute oporavljenika Nikole Vlašića. U Laziju je i dalje Toma Bašić, ali je bez nastupa ove sezone, gazde ga nisu htjele pokloniti Hajduku. Lazio je osmi sa sedam bodova nakon pet kola, a zadnji međusobni dobili su Rimljani u Torinu 2-0.

Ipswich – Aston Villa, 15.00

(Nogomet, Premier liga)

Tri remija zareom ima trenutno 17-plasirani povratnik u Premier ligu uoči dolaska nekadašnjeg prvaka Europe koji nakon poraza doma od Arsenala (0-2) 24. kolovoza ima pet pobjeda zaredom u svim natjecanjima, a ovo će momčadi Unaija Emeryja ujedno biti posljendja provjera pred dolazak Bayerna u Birmingham u srijeud u 2. kolu Lige prvaka. Ipswich je dobio samo jednu od svojih zadnjih pet uztakmica protiv Ville, a čak devet puta zaredom nije svladao Villu kao domaćin.

Man United – Tottenham, 17.30

(Nogomet, Premier liga)

Dvoboj susjeda na ljestvici koji imaju po sedam bodova nakon pet kola, a kako United ima dva remija zaredom (Premier liga, Europska liga), momčadi Erika ten Haga pobjeda je imperativ kako bi održao barem privid da ove sezone Crveni vragovi mogu do mjesta u Ligi prvaka, premda će to lakše napraviti kroz europsko nego domaće natjecanje. City, Liverpoool, Aston Villa i Arsenal su bolji od Uniteda, Chelsea je trenutno također bolje plasiran, pa Newcastle... Svi nabrojani klubovi zasad su u mladoj sezoni bolji i od Spursa, koji su barem povezali tri pobjede (Liga kup, Premier liga, Europska liga), pa Ange Postecoglu dolazi na Old Trafford po četvrtu. Nije nemoguće da je ostvari, ali i da se otvori pipa domaćinima...

Atletico – Real Madrid, 21.00

(Nogomet, Primera)

Eto Kraljevskog kluba ponovo na Metropolitanu, gdje je doživio zadnji ligaški poraz 24. rujna prošlegodine (1-3), ali i zadnji u Kupu (2-4 nakon produžetaka 18. siječnja). Diego Simeone, dakle, jedini ima pravi protuotrov za 'squadru' Carla Ancelottija, koja će večeras biti oslabljena za ozlijeđenog Mbappea, dok ćes domaće strane Vinciusu junioru i Rodryigu kao napadačkim adutima Bijelih parirati Julian Alvarez i Antoine Griezmann, pa da vidimo tko će koga. Dakako, Luka Modrić dobit će svoju ulogu u gradskom derbiju dvije neporažene momčadi ove sezone, a možebitnom neodlučenom ishodu najviše bi se veselila Barcelona.

Hoffenheim – Werder, 17.30

(Nogomet, Bundesliga)

Posljednja utakmica 5. kola Bundeslige, domaćin s oporavljenim od viroze Andrejom Kramarićem protiv gostiju iz Bremena koji dolaze s dva boda više na kontu, dakle, moguća je smjena u redoslijedu mlade njemačke sezone. Proljetos je na istoe mjestu završilo 2-1 za domaćine, koji su u negativnoj seriji od tri poraza zaredom u Bundesligi, donekle zadovoljni vratili su se iz Danske sa starta Europske lige (1-1 Midtjylland). Werder je u prošlom kolu nastradao doma protiv Bayerna (0-5), dolazi se iskupiti.

Strasbourg – Marseille, 20.45

(Nogomet, Ligue 1)

Marseille i Monaco bit će prvi pratitelji PSG-a ove sezone u Francuskoj, a ove nedjelje Olympique dolazi na izazovno gostovanje u Glavnom gradu Europe, protiv istoimenog kluba s kojim je u zadnjem srazu na svom Velodromeu proljetos odigrao 1-1. No, Marseille je već 15 utakmica neporažen protiv Strasbourga, no više ima remija (8) nego pobjeda (7), suparnik ne zna za slavlje od kolovoza 2007. Strasbourg je bez pobjede tri kola (dva remija zaredom), a OM ima tri pobjede...

Antalyaspor – Fenerbahce, 18.00

(Nogomet, Süper Lig)

Fener je dobio sve ove sezone u Turskoj osim Manceova Göztepea (2-2) i Galatasaraya (1-3), dočim je Antalya 10. s osam bodova, po dvije pobjede i poraza te remijem u zadnjih pet kola, baš prošle nedjelje kod Kasimpase (0-0). Zadnji međusobni dogodio se baš u Antalyji proljetos, Livakovićeva momčad je slavila 2-0, a sada gosti iz Istanbula prvi put dolaze s Joseom Mourinhom na klupi.

AEK – Panathinaikos, 20.30

(Nogomet, Super liga)

Neporaženi domaćin protiv atenskh Zelenih koji su kiksali u 1. kolu doma prptiv Asterasa (0-1), ali tada su bili zaokupljeni doigravanjem za Konferencijsku ligu u kojoj startaju u srijedu u Banja Luci. AEK ima dva remija u prvih pet kola grčke Super lige, protiv Lamije (1-1) i Kalithee (0-0), a ovo je prvi derbi za momčad Domagoja Vide i Roberta Ljubičića. PAO Tina Jedvaja je u pretprošlom kolu igrao 0-0 u Solunu s prvakom PAOK-om, a zadnji međusobni na Filadepfiji završio je 3-0.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


 


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladionicekladioničarski dan

Ostale Vijesti