Germania
Germania

Najava dana: Gorici stiže rudeš, Šibenik gostuje u Sesvetama, a u Omišu se igra treća utakmica finala

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 10.05.24. | 08:00

Evo koje smo utakmice danas izdvojili.

Gorica – Rudeš, 18.00

(Nogomet, HNL)

Rajko Vidović traži svoju drugu pobjedu na klupi Gorice. Startao je slavljem protiv Varaždina, potom je remizirao s Lokomotivom, da bi onda u posljednje četiri utakmice njegova momčad odigrala ispod svake razine i upisala isto toliko poraza. No, Rudeš je ispao, stoga je za Tauruse ovo idealna prilika da se vrate na pobjedničke staze. I da s tri boda zažele svojem mladom braniču Đekiću što brži oporavak i povratak na zelene travnjake…

Frosinone – Inter, 20.45

(Nogomet, Serie A)

Campeone d'Italia neće imati milosti prema Frosiononeu koji je sve samo ne osigurao ostanak u ligi. Unazad pet utakmica imaju jednu pobjedu i četiri remija, što je vrlo dobro, no trenutno 18. Udineseu, koji je prvi 'ispod liste', bježe tek dva boda. Inter je neočekivano pokleknuo protiv Sassuola prije tjedan dana, Mister Inzaghi sigurno neće dopustiti novo opuštanje. Iako domaćinu gori pod nogama, očekujemo da klub s dvije zvjezdice iznad svojeg grba odradi posao kako prvak to radi…

Brest – Reims, 21.00

(Nogomet, Ligue 1)

Hit-sezone u Ligue 1 je trenutno treći, s četiri boda manje od drugog Monaca te dva više od četvrtog Lillea. Reims je pak 12., oni ne mogu ni pretjerano 'gore', a ni 'dolje', stoga je prilično jasno zašto svi očekuju pobjedu domaćina koje ove sezone s osam pogodaka i osam asistencija predvodi Del Castillo. Podsjetimo, za Brest igra i nesuđeni napadač Dinama, Urugvajac Satriano, a on je ove sezone skupio četiri pogotka i četiri asistencije. Posljednji put kad su ove dvije momčadi odmjerile snage je Brest slavio u gostima s 2-1.

Nice – Le Havre, 21.00

(Nogomet, Ligue 1)

Le Havre je klub koji je proizveo mnoge dragulje poput Paula Pogbe, Lassane Diarre, Stevea Mandande, Dimitrija Payeta, Riyada Mahreza i mnoge druge, ali danas će teško odgovoriti na sjajnu Nicu koja se trenutno nalazi na petom mjestu, s tim da im je cilj 'barem' uhvatiti četvrto mjesto. Kod domaćina je najbolji Nigerijac Moffi s 11 pogodaka, dok je goste dosad predvodio Amerikanac Sabbi s pet pogodaka. Očekujemo pobjedu domaćina, sve drugo bilo bi iznenađenje… 

Sarajevo – Zvijezda 09, 20.00

(Nogomet, Wwin liga BiH)

Izabranici Simona Rožmana ove su sezone podbacili, ali u posljednje dvije utakmice, nakon 3-4 poraza od Zrinjskog, su upisali dva ligaška slavlja u kojima nisu primili pogodak. Budući da su gosti 'beton' zadnji, a Sarajevo se bori za treće mjesto (Velež ima četiri boda više), jasno je kako Bordo momčad danas mora kako zna i umije doći do tri boda.

Augsburg – Stuttgart, 20.30

(Nogomet, Bundesliga)

Dvoboj je ovo momčadi koje u oprečnom raspoloženju ulaze u ovaj dvoboj. Augsburg ima samo jednu pobjedu u posljednjih pet kola, dok Stuttgart ima tek jedan poraz u istom periodu i bodovni omjer je 10-3 u korist Stuttgarta. Domaćin je trenutno na 9. mjestu , a imaju priliku s dvije pobjede u posljednja dva kola napredovati možda i do 7. mjesta, dok su gosti u izravnoj konkurenciji s Bayernom za mjesto viceprvaka. U prvom ovosezonskom duelu, Stuttgart je bio uvjerljiv i s 3-0 je slavio protiv Augsburga.

Alaves – Girona, 21.00

(Nogomet, La Liga)

Ovo će biti dvoboj momčadi koje su nanizale po tri pobjede. Dakle, u sjajnim su formama i jedni i drugi, no zanimljivo da je alaves tek 11. momčad lige. Girona, pak, i dalje drži briljantno drugo mjesto, no Barcelona kasni za njima samo jedan bod. U prvom ovosezonskom duelu, Girona je na svojem terenu slavila s 3-0, a treba reći i kako su treći najbolji gost lige.

Sesvete – Šibenik, 15.50

(Nogomet, Prva NL)

Nastavlja se velika utrka i borba Šibenika i Zrinskog za ulazak u HNL. Šibenčani su nanizali čak 10 pobjeda zaredom i u ovo kolo ulaze s dva boda manje od osječke momčadi. Velik ispit očekuje ih danas kod Sesveta, četvrtoplasirane momčadi lige. Sesvete imaju po dvije pobjede i poraza u zadnjih pet kola, uz jedan remi, ali su u zadnjem domaćem dvoboju slavili protiv Šibenika s minimalnih 1-0.

Olmissum – Futsal Dinamo, 20.15

(Nogomet, HMNL)

Rezultat nakon dvije zagrebačke utakmice je 1-1. Omišani mogu s dvije pobjede na domaćem terenu doći do trećeg naslova prvaka. Futsal Dinamo lovi barem jednu gostujuću pobjedu koja bi mu omogućila majstoricu u Zagrebu. Ove dvije momčadi dobro se poznaju, treneri na raspolaganju imaju sve igrače, ali četvorici igrača Olmissuma i šestorici Dinama prijeti treći žuti karton te propuštanje četvrte utakmice finala. U zadnja dva međusobna susreta u Omišu slavio je Futsal Dinamo. No, Plave danas očekuje motivirani domaćin i ispunjeni Ribnjak.

Minnesota – Denver, 03.30

(Košarka, NBA)

Timberwolvesi su svladali Nuggetse u obje utakmice odigrane u Denveru, uz briljantne dvije partije Anthonysa Edwardsa i sada su dobili priliku da s dvije domaće utakmce pometu aktualnog prvaka već u polufinalu konferencije. Još ranije, Timberwolvesi su pomeli Sunse što znači da još uvijek ne znaju za poraz u doigravanju. U redovnom dijelu sezone omjer između ove dvije momčadi bio je 2-2 s time da su tri od četiri utakmice odigrali u razmaku od 20- ožujka do 11. travnja. Dakle, riječ je o protivnicima koji se vrlo dobro poznaju.

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

najavanajava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti