Najava dana: Bikovi dočekuju Farmaceute, saznat ćemo i sve polufinaliste SP-a u futsalu

Vrijeme Čitanja: 5min | pon. 30.09.24. | 07:00

Ovo su najzanimljiviji događaji dana.

Gorica - Slaven Belupo, 16.00

(Nogomet, HNL)

Utakmica 8. kola HNL-a između Gorice i Slaven Belupa, koja se trebala igrati u subotu od 17.30 sati, zbog obilne kiše i nepovoljnih uvjeta za igru odgođena za ponedjeljak. Iz Gorice su također objavili da će svi navijači s kupljenim ulaznicama za subotu moći ući na stadion danas. Gorica je osma s pet bodova, a Slaven zadnji s bodom manje. Slaven Belupo mora potvrditi uzlaznu krivulju forme nakon što su u Koprivnici uzeli sva tri boda prvaku. Trener Gorice Rajko Vidović ima dosta problema oko sastavljanja kadra koji će poslati na travnjak gradskog stadiona. Ozlijedio se Radošević, nema Sagne dok tri žuta kartona odrađuje Ndockyt koji je iznimno važan igrač u njegovoj kompoziciji. Na drugoj strani osmijeh se ne skida s lica Marija Kovačevića nakon što su njegovi igrači zabili četiri komada Dinamu. Što se sastava tiče, Kovačević ne računa na Butića, Lepinjicu, Leškovića i Questaja koji su na popisu ozlijeđenih.

Široki Brijeg - Sarajevo, 18.00

(Nogomet, Premijer liga)

Na rasporedu je derbi na Pecari u Širokom Brijegu u sklopu 9. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, u kojemu domaći Široki Brijeg dočekuje momčad Sarajeva. Zbog loših rezultata, trener Širokog, Toni Karačić, je čak podnio ostavku prije sedam dana, no uprava kluba ju je odbila. Nogometaši Sarajeva, vodeći u prvenstvu, u ovom će susretu biti uskraćeni za podršku s tribina. Naime, Hordama zla je policija zabranila odlazak u Široki Brijeg. Sarajevo i Široki Brijeg su do sada odigrali 43 prvenstvene utakmice. Sarajevo je slavilo u 15 utakmica, devet puta je bilo neriješno, dok je Široki Brijeg upisao 19 pobjeda. Ukupna gol razlika je 47-45 u korist momčadi Sarajeva. Zekić je i dalje bez Nemanje Anđušića.

Bournemouth - Southampton, 21.00

(Nogomet, Premier liga)

Dvije momčadi s južne obale sudaraju se u Premier ligi dok Bournemouth dočekuje Southampton bez pobjede na stadionu Vitality. Cherriesi prošlog vikenda nisu bili dorasli Liverpoolu Arnea Slota, dok su igrači Russella Martina okrutno uskraćeni za prvu pobjedu u sezoni protiv Ipswich Towna. Gostujuća momčad je prevladala u svakom od posljednjih pet susreta između Bournemoutha i Southamptona u svim natjecanjima, ali primili su i gol u svakoj od posljednjih 17 utakmica Premier lige.

Parma - Cagliari, 20.45

(Nogomet, Premier liga)

Parma će tražiti način da se vrati na pobjedničke staze u ovoj sezoni Serie A, kada dočeka posljednjeplasirani Cagliari. U posljednja tri međusobna dvoboja, po jednom su pobjedu odnijele i Parma i Cagliari, dok je u zadnjem susretu, rezultat bio neriješen. Cagliari je i dalje bez pobjede u Serie A i dolazi nakon 2-0 poraza od Empolija tijekom kojeg su mogli zabiti jer su imali nekoliko prilika u drugom poluvremenu. Parma je izvukla ludi remi u sudačkoj nadoknadi nakon što je gubila 2-0 protiv Leccea. Parma je do sada u Serie A prikazala bolju igru od Cagliarija. Nedavno su na stadionu Ennio Tardini pobijedili Milan pa je moguće da će i ovoga puta izaći kao pobjednici.

Villarreal - Las Palmas, 21.00

(Nogomet, Premier liga)

Villarreal će težiti ostvarivanju uzastopnih pobjeda u španjolskoj ligi kada dočeka Las Palmas koji se muči, na stadionu Estadio de la Ceramica. Žuta podmornica je pokupila 14 bodova iz svojih prvih sedam utakmica ove sezone i zauzela peto mjesto na tablici, dok je Las Palmas zadnji, sakupivši samo tri boda iz prvih sedam utakmica. Las Palmas je uživao u svojim susretima s Villarrealom prošle sezone, ali teško da će im tako biti ove sezone. Villarreal je dobro krenuo u sezonu i Žuta podmornica bi ovo trebala dobiti bez veće drame.

Kayserispor - Besiktas, 19.00

(Nogomet, Super lig)

Besiktas je trenuntno na šest bodova, uz dvije utakmice manje od vodećeg Galatasaraya. Crno-bijele danas očekuje težak susret, gostovanje kod neugodnog Kayserispora koji je dosta slabo ušao u sezonu i nakon pet kola ima tek tri osvojena boda. Prilično nevjerojatno zvuči podatak da je Kayerispor od veljače ove godine slavio u samo jednoj utakmici, a u zadnjih pet protiv Besiktasa ima remi i četiri poraza.

Al Nassr - Al Rayyan, 20.00

(Nogomet, Azijska liga prvaka)

Kao i europska, tako je i Azijska Liga prvaka promijenila svoj format. Tako se 12 azijskih klubova nalazi u istoj ligi, a u nokaut fazu proći će osam najboljih. Al Nassr Brozovića, C. Ronalda, Sadia Manea i drugih u prvom je kolu remiziralo s iračkom Al Shortom, a sada dočekuju katarski Al Rayyan čija je glavna uzdanica poznati Egipćanin Trezeguet. Al Rayyan je u prvom kolu izgubio 1-3 od Al Hilala i očekuje se novi posrtaj protiv kluba iz Saudijske Arabije.

KK Dinamo - Zabok, 20.15

(Košarka, Premijer liga)

Nakon dobrog otpora u prvoj utakmici kvalifikacija za FIBA Europa Cup protiv Dijona (84-95), košarkaši Dinama u uzvratu su doživjeli pravu 'katastrofu' i sa 57-105 izgubili od osvajača kupa Francuske. Sada se dinamovci okreću domaćem prvenstvu u kojem, u prvom kolu, dočekuju Zabok. Ovo će im biti osmi međusobni susret, a u prethodnih sedam Plavi su zabilježili četiri pobjede, a Zabok tri.

Francuska - Paragvaj, 14.30

(Futsal, Svjetsko prvenstvo)

Francuzi su donedavno bili futsalski amateri, a sada se bore za plasman u polufinale Svjetskog prvenstva. Suparnik Francuskoj je reprezentacija Paragvaja koja je jedna od najjačih u Južnoj Americi, ali i svijetu. Francuska je na turniru svladala Gvatemalu, Venezuelu i Tajland, a jedini poraz upisala je od Irana u 'sramotnoj' utakmici u kojoj su Francuzi porazom izbjegli teži dio ždrijeba. Paragvaj je pobijedio Kostariku i Uzbekistan, izgubio od Nizozemske u utakmici za prestiž, a potom porazio Afganistan nakon produžetaka. Francuskoj je ovo debi na najvećoj smotri, a Paragvaj još nikada nije igrao polufinale SP-a.

Kazahstan - Argentina, 17.00

(Futsal, Svjetsko prvenstvo)

Kazahstan je tradicionalno jedna od najjačih svjetskih reprezentacija, ali još uvijek čekaju medalju na Svjetskom prvenstvu. Prije tri godine bili su četvrti, a da su spremni za najveće stvari potvrđuju remi sa Španjolskom te izbacivanje Portugala u osmini finala turnira. Aktualni viceprvaci imaju sve četiri pobjede na turniru, a u osmini finala su nadvisili Hrvatsku i pobijedili s 2-0. Argentina je nadvisila Kazahstan na putu prema zlatu 2016., a početkom rujna, u sklopu priprema za tekući Mundijal, Kazahstan je slavio s 3-1. Danas nas očekuje jedna prilično izjednačena utakmica koja bi mogla završiti u ova smjera...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti