Kolak korak do medalje na Svjetskom prvenstvu

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 08.08.17. | 21:31

Hrvatska bacačica koplja bila je čak vodeća nakon druge serije, ali na kraju četvrte pala je na četvrto mjesto i tamo ostala.

Najbolja hrvatska bacačica koplja nervozno je otvorila nastup na Svjetskom prvenstvu u Londonu prestupivši u prvoj seriji, ali već u drugoj pokazala je koga se trenutačno pita kad se dijele medalje na velikim natjecanjima bacivši koplje do 64,95 što je bilo dovoljno za instant skok na prvo mjesto, no do kraja druge serije pala je na drugo.

U trećoj seriji Sara je bacila znatno lošije, koplje je palo već negdje oko 55. metra, ali suci su poništili taj hitac zbog drugog prestupa u tri pokušaja u finalu. Do konca treće serije kineskinja Li bacila je osobni rekord 66,25 i preskočila Kolak te ju bacila na treće mjesto.

U četvrtoj seriji na postolje se ugurala još jedna Kineskinja, ovaj puta Liyu i izgurala hrvatsku bacačicu iz pozicije koja donosi medalju s hicem 65,26. Sara je u četrtoj seriji bacila slabih 57,38, a u pretposljednjoj 63,50, no ni to joj nije bilo dovoljno da se ugura među medaljašice.

U posljednjoj seriji trebao joj je reultat preko 65,26 metara za medalju ali nije uspjela i ostala je na četvrtom mjestu.

Sara Kolak vratila se s posljednja tri velika natjecanja na kojima je nastupila s odličjem oko vrata; na Europskom prvenstvu je uzela broncu, na Olimpijskim igrama prošlog ljeta senzacionalno zlatna, kao nedavno na EP-u do 23 godine. Impresivnom hat-tricku, nažalost, nije dodala medalju sa SP-a.

Hrvatska atletičara ima najbolji rezultat u tekućoj sezoni s bačenih 68,43 metra, ali u polufinalu u Londonu nije uspjela prebaciti normu (63,50), ipak prošla je s bačenih 63,24 metra i otišla do medalje.

>>> Hrvatska večeras lovi novu medalju na SP-u

(foto: Pixsell)


Tagovi

Sara KolakSvjetsko prvenstvo u atleticibacanje koplja

Ostale Vijesti