Draganji i Kontinentu naslov u Zagrebu: Sada se idemo zabavljati

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 08.02.15. | 15:45

Kad smo već u ranoj fazi turnira ostali bez predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji, Hrvatska je barem dobila pobjednika Zagreb Indoorsa u igri parova.

Naš specijalist za parove, Marin Draganja i njegov finski kolega Henri Kontinent slavili su u finalu igre parova sa 6:4 i 6:4 za sat i četiri minute igre protiv francusko-indijskog para, Fabrice Martin i Purav Raja.

Obojici je ovo drugi naslov u karijeri. Draganja je slavio prošle godine u Hamburgu, u paru sa rumunjskim tenisačem Florinom Mergeom, dok je Kontinen, također lani, osvojio naslov u Kitzbuehelu zajedno s Fincem Jarkkom Nieminenom.

Drugi nositelji u Zagrebu opravdali su ulogu favorita protiv Martina, koji je 358. tenisač u pojedinačnoj konkurenciji i njegovo kolege Raja, koji je 107. u ATP-jevom poretku parova i u Zagrebu su prvi put zaigrali skupa na nekom ATP turniru. Za pobjedu i naslov bio im je dovoljan po jedan break u svakom setu, pri rezultatu 1:1 i meč su mirno priveli kraju. Protivnici su kiksali već u trećem gemu, u kojem je hrvatsko-finska kombinacija imala 15:40 i dvije break-lopte, treća im je bila dovoljna za osvajanje njihovog servisa i vodstvo 2:1, koje nisu ispuštali do kraja i sa 6:4 su okončali prvu dionicu, za samo pola sata igre.

Drugi set je bio mnogo neizvjesniji. Barem u početku. Odmah na startu su Draganja i Kontinen imali break loptu za rani break, ali su se Martin i Raja uspjeli spasiti i u sljedećem gemu uzvratiti i napraviti pritisak na servis protivnika, ali je rezultat na kraju ipak bio 1:1.

Da se upornost ipak isplati pokazao je treći gem, u kojem su Draganja i Kontinen sjajnom igrom uspjeli osigurati 0:40 i tri break lopte, treću su iskoristili za odlazak na 2:1 i break prednosti su sačuvali do kraja. Na kraju je i drugi set završio sa 6:4 i jedna meč lopta bila je dovoljna da se riješi pitanje prvog pobjednika danas.

Podsjetimo, u finalu u pojedinačnoj konkurenciji od 16 sati igraju Talijan Andreas Seppi i Španjolac Guillermo Garcia-Lopez.

Draganji je ovo bio i četvrti plasman u finale igre parova u karijeri, a ovoga puta je otišao do kraja. Zanimljivo je da je s Kontinenom do Zagreba ove sezone igrao na tri turnira i na svima ispadao u prvom kolu. Do sada su ovom hrvatsko-finskom paru najveći uspjeh bila finala u Baselu i Metzu prošle godine.

Iako se čini da su ovo zagrebačko finale riješili prilično lako, oni priznaju.

Finale je uvijek drugačiji meč od ostalih i nikako se ne može reći da je bilo lagano. Bilo je dobro, igrali smo dobro, ali ne mislim da je bilo nimalo jednostavnije od nekog drugog susreta“, kazao je poslije susreta Kontinen.

„Činjenica je da je na njima bio veći pritisak nego na nama. Ovo im je bilo prvo finale. Mi smo izgubili prošla dva i zato nam je bilo lakše osvojiti treće finale“, nadovezao se Draganja i dodao:

Malo smo se i šalili na terenu i pritisak je bio mnogo manji. Bio je to i zabavan meč, uvijek kada igraš s Henrijem je zabavno i doista je bilo nekoliko zabavnih poteza i gemova“.

Otkrio je Draganja i planove sa svojim partnerom u igri parova.

Za sad je plan da igramo cijelu godinu, a nadajmo se da i dalje. Ako bude kao što je bilo u Australiji, onda će biti malo teže, ali tako bi nekako pokušali“.

 

O ciljevima za ovu godinu, možda i plasmanu na završni turnir na kraju sezone, Draganja kaže:

Mislim da je London stvarno daleko, ima još desetak mjeseci do kraja sezone. Cilj je da se on približi mom rankingu, oko 30. mjesta i da sljedeću sezonu možemo početi bolje nego u Australiji. Zasad su planovi ovakvi, nismo upali u Rotterdam, nedostaje nam još nekoliko mjesta, tako da nam slijedi odmor od tjedan dana. Malo ćemo se opustiti nakon ovog stresa u posljednjih tjedan dana i zabavit ćemo se i provesti po Zagrebu, a onda nam slijede Marseille, Dubai, Davis Cup, Indian Wells, Miami, ako se ne budemo previše zabavljali“, uz smijeh kaže hrvatski tenisač.

Osvrnuo se Draganja i na skorašnji Davis Cup susret sa Srbijom. Očekuje li poziv izbornika Željka Krajana i ako ga bude, s kime bi volio igrati?

Mislim da sam u užem krugu, a Dodig je daleko najbolji igrač parova od Hrvata i nije niti na ovoj svjetskoj listi loš, tako da bi s Dodigom to bilo daleko bolje igrati, ali ima i drugih tenisača s kojima se osjećam dobro na terenu pa u parovima uvijek imamo šanse za osvojiti bod“, zaključio je Draganja, inače 29. tenisač u poretku ATP-a u igri parova.

 (Foto: Pixsell)

 


Tagovi

PBZ Zagreb IndoorsTenisMarin DraganjaHenri Kontinen

Ostale Vijesti