Davis Cup: Borna favorizirano na Sousu, Delić optimistično na Belluccija

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 18.09.15. | 11:57

Pred hrvatskim je tenisačica kvalifikacijski susret za Svjetsku skupinu protiv izabranika Brazila.

Najveća hrvatska teniska uzdanica Borna Ćorić ponovno će biti prvi naš reket u Davis Cupu. Drugi će put u godinu dana 18-godišnji Zagrepčanin voditi naše tenisače, prije pola godine je isto činio u Kraljevu protiv Srbije, a ne smije se zaboraviti da je debi za reprezentaciju upisao prije samo dvije godine.

Dakako, razlog je sasvim očit i logičan. Marin Čilić ponovno propušta Davis Cup susret, kao što je to bio slučaj u spomenuta dva navrata, a ovog ga je puta spriječila ozljeda gležnja koju je zaradio na US Openu.

No, što je tu je. Slijedi nam veliki gostujući okršaj protiv Brazilaca na zemljanoj podlozi, a danas će prvi meč dana odigrati Thomaz Bellucci Souza i Mate Delić, s početkom u 15 sati. Delić, 499. igrač svijeta ualzi u ovaj meč s velikom količinom optimizma.

„Osjećam se dobro i mislim da sam pronašao igru. Dat ću sve od sebe da uzmem taj bod koji nam je vrlo bitan i da Borna mirno može ući u meč. Šanse su na njegovoj strani i vjerujem da bismo nakon prvog dana mogli imati pozitivan rezultat. Belluccija dosta pratim, prošle i ove godine smo bili zajedno na dosta turnira. Ove sezone ima dobrih rezultata, odličan je igrač, bit će teško protiv njega, ali smatram da je pobjediv“, riječi su Delića o 30. igraču svijeta.

Borna će pak na teren nakon duela Belluccija i Delića, ne prije 17 sati. Bod će tražiti protiv Joao Souse, 104. na ATP listi, Brazilca koji je u tragičnom nizu od osam poraza, od kojih je tek jednom uspio uzeti set protivniku. Hrvatski tenisač pak stiže u Brazil nakon odlično odrađenog Challengera u Barranquilli gdje je došao do titule kao prvi nositelj turnira. Ono što je zacrtao prije dva tjedna to je i ostvario, a vjerujemo kako će i svojim naumima uspjeti i danas.

Sutra će pak u igri parova nastupiti Ivan Dodig i Franko Škugor, a meč će biti na rasporedu u 16 sati.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Joao SousaMate DelićBorna ĆorićDavis Cuphrvatska davis cup reprezentacija

Ostale Vijesti