REUTERS/Carmen Jaspersen
REUTERS/Carmen Jaspersen

Roberto Martinez: “Nema odluka oko budućnosti Pepea i C. Ronalda”

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 06.07.24. | 10:46

Par je dijelio dug zagrljaj na terenu nakon poraza u petak, s Pepeom u suzama dok ga je Ronaldo tješio

Portugalski izbornik Roberto Martinez kaže da "nisu donesene pojedinačne odluke" o reprezentativnoj budućnosti Cristiana Ronalda i Pepea nakon njihovog poraza od Francuske na Euru 2024.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Oba su igrača bili redoviti starteri Portugala tijekom cijelog turnira, a 39-godišnji Ronaldo igrao je svaku minutu i u pobjedi u raspucavanju nad Slovenijom u šesnaestini finala I u porazu na jedanaesterce od Francuske u četvrtfinalu.

Pepe je također ispisao povijest na turniru, postavši najstariji igrač u povijesti Europskog prvenstva s 41 godinom.

Par je dijelio dug zagrljaj na terenu nakon poraza u petak, s Pepeom u suzama dok ga je Ronaldo tješio.

"Njegove su suze frustracija", rekao je Martinez. "Pepe je uzor u portugalskom nogometu. Ono što je napravio večeras i na turniru ostat će s nama za sljedeće generacije."

Na pitanje jesu li ova dva igrača posljednji put nastupila za Portugal, Martinez je odgovorio: "Ne. Sve je previše sirovo. Još uvijek trpimo poraz. U ovom trenutku nema pojedinačnih odluka."

Ronaldo je izdržao težak turnir, a njegovo mjesto u startnih 11 stalno je bilo upitno jer nije uspio zabiti ni u jednom od svojih pet nastupa.

Bivši napadač Manchester Uniteda i Real Madrida ostao je u suzama nakon što je promašio jedanaesterac u produžetku protiv Slovenije - iako se iskupio pogotkom u raspucavanju pa je Portugal prošao. Ali opet je frustrirao tijekom poraza od Francuske - i sada postoje sumnje oko toga hoće li ponovno igrati za svoju zemlju.

"Vjerojatno znaju da je to njihiv kraj u reprezentaciji, možda. Kamo ići dalje?", kazao je bivši portugalski branič Jose Fonte za BBC Sport.

"Postigli su toliko toga, napravili su toliko za Portugal, ponekad jednostavno morate dati svoje mjesto mladim dečkima koji dolaze i pustiti ih da pokažu svoj talent."

Ronaldova statistika na Euru 2024. nije dobra za čitanje.

- ovo je prvi put da Ronaldo nije uspio zabiti na velikoj međunarodnoj utakmici - s Eurom 2024. njegov je skor ostao na 11.

- nije zabio u otvorenoj igri na velikom turniru od grupne faze prošlog Eura 2021.

- imao je 23 udarca u pet utakmica Portugala na Euru 2024. - više od bilo kojeg drugog igrača - i nije uspio zabiti.

- njegov očekivani broj golova u svim utakmicama na Euru bio je 0,692

Unatoč njegovim borbama ispred gola, izbornik Martinez odolio je porivu da ga ostavi na klupi.

Stručni komentator BBC Sporta Chris Sutton kazao je da je Martinez "opsjednut" Ronaldom i da pokazuje "nedostatak mašte" time što ga zadržava.

“Ronaldo upravlja momčadi, a Martinez nije reagirao iako je imao mogućnosti na klupi kao malotko - on koči Portugal”, rekao je Sutton.

Danny Murphy je dodao: “Ponekad se čini smiješnim da on drži Ronalda na terenu kada on nema nikakav utjecaj.” (G)



Tagovi

Roberto MartinezCristiano RonaldoPepeEuro 2024Portugalska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti