Alen Lesicki/Germanijak
Alen Lesicki/Germanijak

Navijači s tri pobjede otišli u nokaut fazu! Ova u Leipzigu bila je impresivna

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 24.06.24. | 21:17

Hrvatski navijači apsolutni su lider ovog Eura. Gdje god se pojave, zauzmu najvažnije punktove u gradu i šire dobru atmosferu i vibracije

Da postoji Euro za navijače, bili bi kao Španjolska! Uvijek favoriti... Jer ovo što naši navijači rade u Njemačkoj prelazi sve granice. Osvojili su Berlin, pa su bili barem u egalu u Hamburgu koji je centar albanske dijaspore u Njemačkoj da bi potom sveli Talijane u Leipzigu na nijeme statiste!

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Od nedjelje su zauzeli taj čuveni Markt, glavni gradski trg i nisu ga ispuštali van kontrole. Orila se pjesma, vijorile zastave. Pivo je teklo u potocima, verali su se po banderama, obližnjim balkonima i prozorima. Isfurali su kartonsku lutku od Zlatka Dalića kojoj su stizale runde sa svih strana. Posebna atrakcija bio je momak s napisom: “Janje je bolje od Paste”, a policija praktički nije imala što za raditi.

Doduše, suptilno su znali izvući ponekog navijača koji bi zapalio baklju a nakon što su prethodno najmanje desetak puta naglasili preko razglasa kako je pirotehnika u Njemačkoj zabranjena i podložna kazni.

Tako je jedan navijač s francuskom kapom i dresom od Lovrena mahao bakljom na “Marktu”, ignorirajući upute policije da to ne smije činiti. Kada je baklja ugašena, ostao je dio mase. No, čim je napravio nekoliko metara i udaljio se, stvorila su se četvorica policajaca i samo mu pokazala u smjeru njihova kombija gdje su ga legitimirali. Nije se opirao a koliko je tolerancije bilo kod njemačke policije svjedoči činjenica da dok su oni zapisivali podatke, naš navijač je u miru ispijao pivo iz litarske krigle!


Iako su organizatori pozivali u Fan zonu koju su smjestili na Wilhelm-Leuschner-Platzu a gdje su pripremili određeni program, koncert i zajednički korteo prema stadionu - svi putevi ovog ponedjeljka vodili su prema Marktu.

Dok sjedimo i promatramo koloniju navijača, primjećujemo poznato lice. Ivan Tomečak u pratnji supruge, zaogrnut zastavom, šetao je ulicama Leipziga. Nešto ranije sreli smo Dinka Jeličića, donedavnog trenera Gorice. U jednom trenutku na Marktu se pojavio Marijan Kustić, predsjednik HNS-a u društvu Šime Vrsaljka koji je na ovom natjecanju preuzeo ulogu ambasadora HNS-a. Vjerojatno i sami iznenađeni gomilom, atmosferom i pjesmom - brzo su šmugnuli iza ugla. Nismo stigli izvaditi mobitele...

Nisu niti vidjeli utopiste koji su koračali u našim dresovima i napisima “I need ticket”. A bilo ih je dosta. Jednostavno, ljudi su došli u Leipzig i oprobali sreću. Međutim, sumnjamo da su uspjeli jer je stadion bio dupkom pun.

Već oko 18 sati Red Bull Arena otvorila je svoja vrata. U grupicama, naši navijači počeli su ulaziti i razvijati trobojnice sa svih strana svijeta. Talijani su zauzeli dio južne tribine, dok je sve ostalo bilo na našoj strani. A onda je krenulo... Točno u 19.27 na travnjak izlaze Vatreni. Minutu, dvije nakon suigrača evo i Luke Modrića.

“Luka, Luka”, krenule su tribine dok ih je kapetan pozdravljao! Igrači su uzeli mobitele u ruke i snimali tribine, veselo mahali razdraganoj masi koja je polako punila stadion.

Zvijezda tog perioda prije utakmice bio je kolega Šapit koji se u nekoliko navrata morao ustati da bi omogućio selfie navijačima koji su to tražili, a nakon što ga je jedna grupica s etaže iznad komentatorskih mjesta prepoznala - krenulo je i skandiranje u smjeru urednika sportske rubrike HRT-a.

Taj prvi izlazak naših igrača na travnjak na koncu je ispraćen s gromoglasnim navijanjem i jasnom porukom:

“Hoćemo pobjedu”!

Dojmljiva je bila izvedba "Moja Domovina" koja je jednoglasno otpjevana u zboru od nekoliko desetaka tisuća Hrvata, baš kao i himna. A potom je utakmica krenula...

Navijači su upisali i treću pobjedu na Euru, imaju devet bodova, plasman u osminu finala i status najvećeg favorita na turniru! Na redu su bili igrači Zlatka Dalića...


Tagovi

VatreniEuro 2024Hrvatska nogometna reprezentacijaLeipzig

Ostale Vijesti