Screenshot
Screenshot

VIDEO Kruno Jurčić ne posustaje: Sve je spremno za veliki derbi!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 08.07.24. | 22:25

Jurčićev klub ima 11 bodova prednosti, ali i četiri utakmice manje od 'najtrofejnijeg kluba svijeta'.

Lider egipatske Premier lige, Pyramids, kojeg vodi Krunoslav Jurčić, danas je imao težak zadatak, gostovanje kod neugodnog Al Ittihada iz Aleksandrije. No, Jurčićev klub je uvjerljivo svladao svojeg suparnika (4-0) i učvrstio prvo mjesto na ljestvici.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Golom Južnoafrikanca Fergieja Lakaya u 28. Pyramids je poveo s 1-0, da bi u nastavku pogocima Hamdija (48.), Mayele (58.) i Zalaka (70.) stigao do 4-0 pobjede, nevjerojatne 14. u nizu!

Pyramids sada, sedam utakmica prije kraja, ima velikih 11 bodova prednosti ispred aktualnog prvaka Egipta i Afrike Al Ahlyja, kluba s najviše osvojenih trofeja u povijesti nogometa. Međutim, Al Ahly, koji je danas s 2-0 na domaćem terenu svladao El Gaish, ima četiri utakmice manje. Dakle, kada bi 'najtrofejniji klub svih vremena' pobijedio sve četiri utakmice zaostatka, bio bi jedan bod prednosti ispred Pyramidsa....

No, Al Ahly (u prvenstvu ima 12 pobjeda u nizu), koji je ove sezone osvojio svoj rekordni 12. naslov prvaka Afrike, tek treba pobijediti zaostale utakmice, a treba svladati i Pyramids s kojim će se u predstojeća dva tjedna susresti dvaput!

Prva utakmica igra se u petak (19 sati) na Al Ahlyjevom stadionu u Kairu (Al Salam), a 22. srpnja na rasporedu je susret na stadionu Pyramidsa (Stadion 30. lipnja). Ako Jurčićeva momčad u dvije utakmice protiv gradskog rivala osvoji četiri boda, doći će na korak do ne samo prvog naslova prvaka Egipta u povijesti već i prvog trofeja ikada (Al Ahly ih ima ukupno 121 od čega 96 egipatskih i 25 međunarodnih).

Pyramids je posljednje dvije sezone završio drugi u prvenstvu, a kroz povijest su dvaput gubili finale Kupa (pretprošle sezone od Al Ahlyja), a jednom su izgubili u finalu Afričkog kupa pobjednika kupova.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Krunoslav JurčićFC PyramidsAl Ahly

Ostale Vijesti