Slavlje Liverpoola, VAR odlučio pobjednika na Anfieldu

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 29.12.19. | 19:52

Velika drama u Liverpoolu.

U drugom današnjem dvoboju 20. kola Premier lige, Liverpool je na domaćem terenu slavio protiv Wolverhamptona s 1:0, ali utakmica je ostala u potpunoj sjeni VAR-a. 

Naime, Redsi su poveli pogotkom Sadia Manea, ali tek nakon što je sudac Anthony Taylor uz video asistenciju utvrdio da je Adam Lallana asistirao ramenom, a ne rukom. Prvotno je pogodak bio poništen. 

U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, gosti su izjednačili preko Pedra Neta. On je lijepo pospremio dodavanje Castra, međutim asistent je prilikom primanja lopte bio u zaleđu. I tu se radilo tek o pokojem centimetru. Bez VAR-a je ovo nemoguće sa sigurnošću vidjeti, ali ovako je domaćin sačuvao mrežu netaknutom, a na koncu će se pokazati da je to bilo presudno da tri boda ostanu na Anfieldu. 

U drugom poluvremenu vidjelo se da prvacima Europe kronično nedostaje svježine. Wolverhampton je nanizao nekoliko sjajnih prilika u kojima su mogli, pa i trebali stići do izjednačenja, ali pokazali su zavidnu nepreciznost. 

Liverpool se izvukao, nije briljirao, ali prvenstva se osvajaju upravo ovakvim pobjedama. Ovom pobjedom prednost Redsa ispred Leicestera vratila se na 13 bodova, dok City kaska 17 koraka, ali ima priliku protiv Sheffielda to smanjiti na 14 bodova. Uz sve to, treba reći i kako družina pod vodstvom Jurgena Kloppa ima utakmicu manje. 

(foto: Reuters)


Tagovi

AnfieldPremier liga

Ostale Vijesti