Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

U Zagrebu vlada prava euforija, mogu li je Omišani pomrsiti?

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 06.05.24. | 11:17

Večeras u 19 sati Futsal Dinamo i Olmissum igraju drugu utakmicu finala HMNL-a.

Euforija trese Zagreb. Dinamo je sinoć slavio na Rujevici, stigao je na korak do naslova i sezonu koja se u trenucima činila čemernom i deprimirajućom, potencijalno učinio jednom od najuspješnijih u novijoj povijesti. Jer, osvojiti naslov prvaka, Superkup, možda i Kup (trostruku krunu), igrati osminu finala europskog natjecanja, a još k tome svjedočiti prvim demokratskim izborima u klubu kojim sada predsjeda igračka legenda Velimir Zajec, bio je san velikog dijela Dinamovog navijačkog puka.

Naravno, taj naslov prvaka još uvijek treba potvrditi na terenu, bit će teško do naslova u Kupu kraj motivirane i snažne Rijeke, no sezona, u ovom trenutku, djeluje kao san snova. No, uvijek može i bolje. Recimo, danas Futsal Dinamo u Domu sportova II lovi drugu pobjedu u finalnoj seriji čime bi došao do tri meč lopte za obranu naslova prvaka.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Zašto su Plavi u ovoj utakmici favoriti, ne trebamo previše isticati. U Dvojci Doma sportova II nisu izgubili 15 mjeseci, s time da su i taj posljednji poraz upisali od Šibenika u Kupu nakon lošijeg raspucavanja šesteraca. Posljednji poraz u 40 minuta u Dvojci datira iz 9. prosinca 2022. (prije dvije i pol godine) od Crnice. No, ta utakmica igrala se neposredno nakon što je Hrvatska izbacila Brazil i izborila polufinale Svjetskog prvenstva. Futsal Dinamo je, logično, tada imao jednu od najslabijih posjeta u povijesti te nije bilo uobičajenog pritiska s tribina.

Osim što Futsal Dinamo ima izrazitu prednost domaćeg parketa, posebno kada se igra u ispunjenoj Dvojci, Plavi su pobijedili Omišane u posljednjih sedam međusobnih dvoboja. Jednom, doduše, nakon boljeg raspucavanja šesteraca (u polufinalu Superkupa), zadnji put nakon nakon produžetaka... Iako neki spominju 'zakon velikih brojeva', činjenica jest da su prednost domaćeg parketa i tradicija na strani Dinama.

Što se tiče same kvalitete kadra, stručnjaci će se složiti kako se u finalu nalaze dvije više-manje podjednake momčadi, koje u svojim redovima imaju brojne reprezentativce (Olmissum i strane). Ključni će biti učinci pivota (Perića, Zonjića i Prgometa s Dinamove strane te Sekulića i Bukovca s Olmissumove), ali i nastupi vratara (Piplice i Rozge).

Matija Đulvat na raspolaganju ima sve igrače, svi su relativno zdravi, a Frani Despotoviću se vraćaju Bruno Žilić i rezervni vratar Nikola Čizmić koji su propustili prvu utakmicu zbog suspenzije kartona. No, ponovno ne može računati na Josipa Jurlinu. Hrvatski reprezentartivac propustio je prvu utakmicu polufinala protiv Squarea zbog tri žuta kartona, a u sljedeće četiri utakmice zaradio je nove tri javne opomene te će danas ponovno na tribine.

Iz Futsal Dinama javljaju kako se ulaznice za utakmicu prodaju sjajno. Očekuje se rasprodana dvorana II Doma sportova i gromoglasna atmosfera. Utakmica počinje u 19 sati (uz izravni prijenos na MaxSportu), a u 20.45 dio navijača će se prebaciti u Draženov dom u kojem KK Dinamo igra drugu uitakmicu četvrtfinala košarkaškog prvenstva protiv Cedevite Junior (Cedevita vodi 1-0 u pobjedama). Iz KK Dinama su omogućili svim navijačima koji kupe utakmicu za Futsal Dinamo - Olmissum ulazak na košarkaški derbi. Dakle, s kupnjom ulaznice za finale prvenstva u futsalu, moguće je pogledati i utakmicu četvrtfinala prvenstva u košarci!

Ulaznice za Futsal Dinamo - Olmissum prodaju se na platformi CoreEvent, U BBB Fan Shopu (Ilica 37), te u kafićima Poizn i Jet Star. Ulaz za navijače rođene 2012. i mlađe je slobodan.



Tagovi

Futsalfutsalprvenstvo hrvatske u futsaluFutsal DinamoMNK Futsal DinamoMNK OlmissumOlmissumKK Dinamo ZagrebDinamo ZagrebGNK Dinamo

Ostale Vijesti