Pixsell
Pixsell

Pretrpani raspored za navijače Dinama: Dan nakon Rijeke dvostruki program na Trešnjevci

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 05.05.24. | 13:12

Danas će 400-tinjak BBB-a bodriti GNK Dinamo na Rujevici, a sutra ih očekuju utakmice u Domu sportiva II i u KC Dražen Petrović...

Praktički sva hrvatska sportska javnost danas je usmjerena na Rujevicu na kojoj će Rijeka i Dinamo od 19.30 odigrati posljednju utakmicu 33. kola prvenstva, utakmicu koja bi trebala biti veliki poguranac za obje momčadi prema naslovu prvaka. Rijeci igra samo pobjeda, jer u slučaju neriešenog i pobjede Dinama, Plavi bi bili u velikoj prednosti budući da su ovaj derbi dočekali s bodom prednosti, a imaju i lakši raspored do kraja. No, Dinamo će teško do pozitivnog rezultata jer, osim što Rijeka ovog proljeća igra iznimno dominantno, domaćine očekuje ispunjena Rujevica. Dinamovi navijači dobili su svega 400-tinjak karata i pokuašt će se nadglasavati s nekoliko puta brojnijim domaćim navijačima. Tako da će većina navijača Plavih danas okupirati kvartovske kafiće i iz svojih gradova bodriti Dinamo prema ponajvažnijoj utakmici u tekućoj sezoni.

No, Dinamove navijače već sutra, u ponedjeljak 6. svibnja, očekuje dupli program. U 19 sati Futsal Dinamo dočekuje Olmissum u drugoj utakmici finala HMNL-a. U petak je Futsal Dinamo u ispunjenom Domu sportova II svladao Olmissum nakon produžetaka sa 6-4 i osvojio prvi bod u borbi za naslov prvaka. Dinamo, dakako, prije seljenja serije u Omiš želi obraniti domaći parket i u drugoj utakmici, a u tom nastojanju imat će podršku ispunjenog Doma sportova II. Karte za utakmicu prodaju se odlično, a očekuje se da će se sutra, kao i u petak, Futsal Dinamo rasprodati sve raspoložive ulaznice.

Utakmica u Domu sportova II počinje u 19 sati, a sat i 45 minuta kasnije, u 20.45 u KC Dražen Petrović KK Dinamo igra drugu utakmicu četvrtfinala Premijer lige protiv KK Cedevite Junior. Cedevita je slavila u prvoj utakmici i udaljena je jednu pobjedu od plasmana u polufinale. Za Dinamo, ova je utakmica biti ili ne biti. Ako Plavi pobijede, očekuje ih majstorica u Domu sportova II, ako izgube, završavaju sezonu 2023./24. S obzirom na zgusnuti termin dvije utakmice u ponedjeljak, ali i blizinu dvije dvorane (KC Dražen Petrović je tek nekoliko stotina metara udaljen od Doma sportova II), iz KK Dinama omogućili su svim navijačima s kupljenom ulaznicom ua utakmicu Futsal Dinamo - Olmissum besplatni ulaz u KC Dražen Petrović. Budući da se teremini utakmice poklapaju (utakmica u Dvojci trebala bi završiti neposredno prije početka utakmice u Draženovom domu, osim ako i druga utakmica ne završi u produžecima), KK Dinamo je na taj način olakšao svim zainteresiranima da nakon Futsal Dinama, pogledaju i utakmicu KK Dinama.

Biti navijačem Dinama, zbog rezultata koje klubovi s tim imenom u posljednje vrijeme postižu, je prilično lijepo, ali i dosta izazovno, financijski i vremenski. No, kako stara mudrost kaže... "Tko nešto želi, pronaći će način".




Tagovi

GNK DinamoDinamo ZagrebKK Dinamo ZagrebFutsal DinamoMNK Futsal DinamoHrvatska nogometna ligaHNLPremijer liga

Ostale Vijesti