REUTERS/Ibraheem Al Omari
REUTERS/Ibraheem Al Omari

Superagent koji brine o karijerama Pogbe, Ibrahimovića i Haalanda: FIFA je mafija i za 10 godina više neće postojati

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 25.11.21. | 15:13

Talijan poslao oštru kritiku FIFA-i.

Donnarumma - Dumfries, De Ligt, De Vrij, Wijndal - Lozano, Pogba, Verratti, M. Thuram - Haaland, Ibrahimović, ovo bi bila idealna postava s kojom bi Mino Raiola istrčao da postoji Svjetsko prvenstvo nogometnih agenata. Ovaj 54-godišnji kontroverzni Talijan koji je odrastao u Nizozemskoj jedan je od najpoznatijih i najutjecajnijih agenata u povijesti nogometa, u istu rečenicu s njim može samo Portugalac Jorge Mendes (Ederson - Ricardo Pereira, Ruben Dias, Ruben Neves, Cancelo - Jota, Fabinho, Renato Sanchez, Bernardo Silva - Cristiano Ronaldo, Andre Silva, bi bila njegova idealna postava na imaginarnom Svjetskom prvenstvu agenata).

Raiola je od dostavljača pizze postao jedan od najutjecajnijih persona suvremenog nogometa, a u svojem posljednjem istupu u javnosti poslao je oštre kritike krovnoj nogometnoj organizaciji FIFA-i: "Možete zapisati, FIFA za 10 godina više neće postojati. Dolazim iz Italije, svi znamo koje organizacije funkcioniraju na principu FIFA-e. Borim se protiv njih 15 godina. Oni su mafija", rekao je Raiola.

"U interesu im je novac i ništa više. Oni na nas gledaju kao na kriminalce. Nikada neću respektirati FIFA-u. Možete ići protiv saveza i klubova, ali ne protiv Mina Raiole. Agenti moraju biti ujedinjeni i boriti se do kraja, ako treba i do Europskog parlamenta. Ovo je rat i želim ga pobijediti. Nogometu želim ostaviti nasljeđe".

Njegiov najvrjedniji eksponat trenutno je Erling Haaland koji se procjenjuje na 150 milijuna eura. Još uvijek nije poznato gdje će Norvežanin nastaviti karijeru, no Raiola je nedavno dao znakovitu izjavu o njegovoj budućnosti.

"Haaland jako voli Španjolsku, tamo ima i kuću. No, još uvijek je prerano govoriti o njegovoj novoj destinaciji".

Poznato je da Haalanda želi Real Madrid koji je, navodno, već sve dogovorio s Kylianom Mbappeom. Haaland i Mbappe u istoj momčadi, FIFA više ne postoji... Raiolina mašta ili realnost.


Tagovi

Mino RaiolaErling HaalandZlatan Ibrahimović

Ostale Vijesti