Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Talijanski transfer-insider: Brekala žele dva turska kluba!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 02.05.24. | 18:26

Još uvijek nije poznato gdje će povremeni hrvatski reprezentativac nastaviti karijeru.

Josip Brekalo trenutno odrađuje posljednje tjedne posudbe u Hajduku prije nego što bi se, na kraju tekuće sezone, trebao vratiti u Fiorentinu s kojom ga ugovor veže do ljeta 2026. Gdje će Brekalo nastaviti karijeru u ovom trenutku još nije poznato. Brekalova budućnost na Artemiju Franchiju, u ovom se trenutku ne čini izvjesnom, te je realno da ga Fiorentina na kraju sezone proda ili posudi u neku novu (ili staru) sredinu. Brekalo nije jeftin, TM ga procjenjuje na 4.5 milijuna eura (u 'peaku' je vrijedio 15). Hajduk ga, stoga, neće kupiti, ali nije odbačena mogućnost da Brekalo i iduće sezone provede na Poljudu na posudbi i pokuša Hajduku pomoći doći do naslova, zbog čega je, uostalom, početkom godine u velikom transfer-obratu i stigao na Poljud.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, prema pisanju talijanskog stručnjaka za transfere, Nicola Schire, za Brekala su zainteresirana dva za sada neimenovana turska kluba koja su se kod Fiorentine raspitivala za usluge hrvatskog reprezentativca (također nije poznato je li riječ o posudbi ili transferu).

Od dolaska u Hajduk Brekalo je zabilježio 12 nastupa, zabio je gol i upisao sedam asistencija što ga je prometnulo u najboljeg ovosezonskog asistenta Bijelih. Pred Hajdukom i Brekalom su još četiri utakmice do kraja prvenstva u kojima se Brekalo želi nametnuti Zlatku Daliću i otputovati na Europsko prvenstvo koje se ovog ljeta igra u Njemačkoj. Poziv u reprezentaciju svakako bi povećao broj interesenata za povremenog hrvatskog reprezentativca i smanjio šanse da ćemo ga i iduće sezone gledati na HNL terenima. (N.R.)



Tagovi

Josip BrekaloHrvatska nogometna ligaHNLFiorentinaHajduk

Ostale Vijesti