REUTERS/Miguel Vidal
REUTERS/Miguel Vidal

Sérgio Conceição odbio pružiti ruku Inzaghiju: “Bili smo superiorni, ispali smo nezasluženo, više sam očekivao od momčadi poput Intera”

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 15.03.23. | 10:07

Dijametralno suprotna raspoloženja i izjave u taborima Porta i Intera

Inter je od željeza, zapovijeda Milano, slavi La Gazzetta dello Sport plasman Intera u četvrtfinale Lige prvaka nakon 12 godina, hvaleći “Super Onanu”, ali i vratnice koje su spasile Nerazzurre u završnici uzvratnog dvoboja u Portu, u kojem je ostalo 0:0, pa se sa 1:0 sa San Sira tri tjedna ranije momčad Simonea Inzaghija plasirala među osam najboljih na Starom kontinentu.

“Utakmica patnje, ali zid je izdržao”.

Previše je bilo sedam minuta nadoknade, a u prvom pluvremenu nijedna. Sudac, Poljak Marciniak, dobio je u Gazzetti 5,5.

Čarobni André Onana (šest obrana, tri udarca unutar 16, dvije boksane lopte, jedan osvojen zračni duel) zakapario je Interovu ‘jedinicu’ te istaknuo:

“Nikad me nije strah, a ova momčad nema limita. Kad smo jedinstveni teško nam je zabiti gol. Mislimo već na Juve [derbi u nedjelju], ali ovako je lakše”.

Uefa je za MVP-a utakmice izabrala Turčina Calhanoglua:

“Ponosan sam jer smo nakon puno godina u četvrtfinalu. Napravili smo velik posao. Momčad je patila do zadnjih trenutaka, ali zaslužili smo proći. Očekivao sam ovakvu utakmicu, na Dragau je uvijek teško, jer atmosfera je vruća, a domaćia momčad vrlo jaka. Sad moramo slaviti, a poslije ćemo vidjeti”.

Gazzetta je trenera Inzaghija ocijenila sa 7, Onanu sa 8, najgoreg, Lautara, sa 5,5. Našeg Marcela Brozovića, koji je u 80, minuti zamijenio Barellu (6), ocijenila je sa 6 uz kratku opasku (“minute borbe”). Calhaniglu, koji igra nekadašnju Brozovu ulogu ‘šestice’, Gazzetta je ocijenila sa 6,5. Darmian i Mhitarjan su dobili po 7, a srednji branič Acerbi 7,5, a Bastoni I D’Ambrosio po 6,5. Džeko i Lukaku po 6.

“Odigrali smo sjajnu utakmicu, momčad se skupila i odigrala sjajno”, rekao je Simone Inzaghi za Mediaset.

"[Bilo je] odlično prvo poluvrijeme. U zadnjem dijelu utakmice patili smo svi zajedno – svaka čast ovoj grupi igrača”.

Nakon Milana, među osam najboljih je i Inter. San Siro je opet najnogometniji stadion Europe!

"U nogometu se relativno računa sreća, [ali] u dvije utakmice smo zaslužili prolaz u četvrtfinale. Sad imamo pravo uživati u pothvatu koji nam je nedostajao dugo vremena”, poručio je trener Nerazzurra.

Trener Intera Sérgio Conceição odbio je pružiti ruku Inzaghiju nakon utakmice:

“Bili smo vrlo raspoloženi, vrlo sposobni utjecati na suparnik u posjedu lopte. Zatim, kao uspješni klub u ovom natjecanju, osjetili smo težinu povijesti, učinili smo sve da to opravdamo. Stvorili smo puno šansi, ali nismo zabili golove, igrači su se trudili, ali nismo uspjeli. Kažem, čestitam svojoj momčadi, a nažalost nismo prošli iako smo to zaslužili”, kazao je Sérgio Conceição, među ostalim i bivši igrač Intera (2001.-2003.).

Ne slaže se trener Porta da mu je momčad bila “stidljiva” u prvom poluvremenu.

“Ne slažem se. Momčad se nije bojala. Igrali smo protiv Intera koji se branio niskim blokovima, čekali su našu pogrešku, pokušavali iskoristiti prostor jer su znali da moramo zabiti golove", nastavio je.

“Bili smo vrlo ujednačeni, osim u jednoj situaciji kada je Inter uspio doći do gola, imali smo dvije-tri šanse, bili smo momčad pod velikim pritiskom, u prvih 15-20 minuta tražili smo prostor koji nam je trebao jer znali smo da Inter neće promijeniti način na koji igra. Očekivao sam više od momčadi poput Intera, s obzirom na kvalitetu koju imaju. Bili smo superiorni", poručio je Portugalac.

Inače, Portu ostaje utjeha da je od ovosezonske Lige prvaka utržio 61,235 milijuna eura. (nl)



Tagovi

PortoInterSimone InzaghiSergio ConceicaoMarcelo BrozovićAndre Onana

Ostale Vijesti