REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Napoli želi ispisati povijest, Eintracht ga teško može u tome spriječiti (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 15.03.23. | 08:20

Talijanski sastav je u Serie A velikoj formi, a koju želi preseliti i na europske terene

Napolijeva nadmoć se i dalje osjeti diljem Italije, lideri Serie A 'pucaju' na sve cilindre, a sada žele i ovjeriti četvrtfinale Lige prvaka. Posao im ne bi trebao biti pretjerano težak, budući da su osim briljantne forme, nakupili i dva pogotka prednosti protiv Eintrachta u prvoj utakmici u kojoj su mrežu pogodili Victor Osimhen i Giovanni Di Lorenzo.

Sada će pred svojim fanatičnim navijačima, na stadionu Maradona, hvatati ulazak među najboljih osam sastava Europe, što po ovosezonskim igrama Napoli definitivno spada.

Talijanski sastav je tijekom tekuće europske kampanje prikupio 22 pogotka, dok na domaćem tlu ne zna za poraz u posljednjih 11 utakmica Liga prvaka, dok su u zadnje tri slavili i svaki puta zabili po tri pogotka.

U međuvremenu je sastav Luciana Spallettija pretrpio prvi poraz u kampanji 2022./2023., ali je u subotu slomio Atalantu preko majstora Hviče Kvarachelije i njegovim briljantnim solo pogotkom. Gruzijski ofenzivac pomogao je svojoj momčadi da zadrži 18-bodovnu prednost na vrhu talijanskog nogometnog prvenstva i samo je pitanje vremena kada će napuljska momčad i službeno biti okrunjena novim prvakom, po prvi puta u zadnja tri desetljeća.

I dok im domaća slava gotovo sigurno ne može izmaknuti, Napoli želi nešto opipljivo napraviti i u Europi. Nakon što su se ekspresno obračunali s protivnicima u skupini, Spalletti sigurno vjeruje da njegova momčad može daleko dogurati u Ligi prvaka.

„Velike momčadi su sastavljene od velikih igrača. Mi moramo ispisati povijest u večerašnjoj utakmici. Naš grad je prožet velikim, povijesnim pričama i velikim karakterima. Mi žarko želimo postati dijelom povijesti Napolija i Napulja i veselimo se ovom izazovu”, naglasio je Spalletti, pa dodao kako je ovo prvo finale sezone za njegovu momčad.

„Ne mislim da ovoj momčadi možete staviti dodatan pritisak na leđa, jer sam svjedočio kako se ovi igrači nose i s pozitivnim i s negativnim situacijama ove sezone. Ako se postavimo kao da je ovo finale, onda znam da će moji igrači biti gladni i da će željeti novi dobar rezultat. Vidio sam ih na treninzima, znam da su motivirani. Mi ćemo sigurno zaboraviti ono što je bilo u prvoj utakmici i fokusirat ćemo se na to da obavimo posao i u drugoj utakmici u kojoj ćemo ići na pobjedu”.

Nakon 2:0 pobjede nad Eintrachtom, favoriti za osvajanje Scudetta započinju uzvratni ogled u sjajnoj poziciji, no to ne znači da će se njemački sastav automatski predati. Potvrđuju to i riječi trenera Olivera Glasnera.

„Bilo bi sjajno kada bismo igrali ovakvu utakmicu pred svojim navijačima, ali mi smo koncentrirani na to da želimo pobjedu i da želimo okrenuti stvari u svoju korist. Nismo arogantni, niti ne možemo biti u ovoj situaciji, ali imamo određeni optimizam. Želimo pokazati svima, a ponajviše sebi koliko vrijedimo i da možemo igrati na najvećoj pozornici”.

Moguće postave

Napoli (4-3-3):


Eintracht (3-4-2-1):



Tagovi

Liga prvakaNapoliEintracht Frankfurt

Ostale Vijesti