Marko Šivak/ MNT Kajzeric
Marko Šivak/ MNT Kajzeric

Sedmerci odlučili osvajača Kajzerice: Turbina napravila veliki korak prema Germania kupu

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 03.06.24. | 13:08

Završnica poznatog zagrebačkog turnira MNT Kajzerica odigrana je u kišnim vremenskim uvjetima u kojima se najbolje snašla vesela ekipa iz Dugava.

Sinoć je na zagrebačkom kvartu Kajzerica završeno peto izdanje jednog od najjačih zagrebačkih malonogometnih turnira koji služi i kao svojevrsni kvalifikacijski turnir za pozivni Germania kup koji će se u listopadu ove godine održati u Zagrebu. Podsjetimo, Germanijin stručni žiri odabrat će osam malonogometnih ekipa koje će svoje mjesto na završnom turniru osigurati sudjelovanjem na više od 25 turnira koji se tijekom ljeta igraju pod pokroviteljstvom Germanije.

Više informacija o Germania kupu 2024 pronađite OVDJE.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

A veliki korak prema plasmanu na prvo izdanje Germania kupa ostvarila je momčad Turbina iz Dugava koja je u vrlo uzbudljivom finalu MNT Kajzerice boljim raspucavanjem sedmeraca svladala prošlosezonskog osvajača, domaću momčad Anda Gradnju.

Završni dan Kajzerice započeo je već u 10 sati utakmicama osmine finala seniorskog turnira. Vrijeme u Zagrebu bilo je svježe, reklo bi se i idealno za igru. Sve do polufinala... Kiša se kroz cijeli dan 'lomila', hoće li padati ili neće. Na kraju je odlučila pasti neposredno prije početka polufinalnih susreta, za vrijeme završnica pretvorila se u pravi prolom oblaka i, kako to kod kiše često biva, odlučila prestati neposredno nakon posljednjeg sučevog zvižduka finalne utakmice.

No, unatoč pravom proljetnom pljusku, štimung na Kajzerici bio je prvoklasan. Mnoštvo se natiskalo ispod suncobrana i u prostranom šatoru iz kojeg se vidio dobar pogled na teren, a prije samog finala i intoniranja hrvatske himne, organizatori su priredili efektnu bakljadu i time dodatno zagrijali veselo mnoštvo.

Finale je bilo prilično uzbudljivo, 'gosti su' imali prednost od 2-0, no požrtvovna Anda Gradnja se, vođena kibiciranjem domaće publike, vratila ponajviše golovima Marija Crnčevića, najboljeg strijelca turnira, da bi pobjednika odlučili sedmerci. U njima je, kao i u polufinalu, briljirao Turbinin Marko Brleković, najbolji vratar turnira, te je ekipi iz Dugava donio prestižnu titulu, možda vrijednu i plasmana na Germania kup. Napomenimo kako je titulu za najboljeg igrača uzeo Turbinin Niko Tolj.

"Osminu finala prošli smo rutinski, a u četvrtfinalu su nam dosta problema priredili mladi dečki iz Zlatnih retrivera. Prije polufinala je počela padati kiša. Bilo je izuzetno teško za igrati u takvim uvjetima. Na kraju smo boljim raspucavanjem sedmeraca prvo pobijedili Leograd u polufinalu, a onda i uvijek neugodnu Andu Gradnu u finalu. Kako je braniti penale po kiši? Izuzetno teško jer je linija bila skliska kao led. No, mislim da je pucačima bilo još teže. Bitno je da se na kraju nitko nije teže ozlijedio. Iznimno nam je drago jer smo uspjeli osvojiti ovaj jaki turnir. Svi iz Turbine smo inače Dugavezi, ima nas od 17 do 40 godina starosti, tako da je ovo na neki način i pobjeda cijelog kvarta u kojem se ovaj tjedan, od 5. do 9. lipnja, obilježavaju Dani Dugava i brojne sportsko-zabavne aktivnosti", rekao nam je najbolji vratar turnira Marko Brleković.

Turbina (crni) i Anda Gradnja (žuti) - finalisti 5. izdanja MNT Kajzerica (Foto: Marko Šivak)Turbina (crni) i Anda Gradnja (žuti) - finalisti 5. izdanja MNT Kajzerica (Foto: Marko Šivak)

Napomenimo kako je prije seniorskog, u također kišnim uvjetima, odigrano i veteransko finale. Rent-a Car Simply Bottega Bar je s uvjerljivih 4-1 nadvisio lokalni BBS Caffe kojem je, dakle, pripalo srebro.

Najbolji igrač (Filip Vojnović) i golman (Davor Sakač) veteranskog turnira stižu iz pobjedničke momčadi, a najbolji strijelac je Filip Rihtar iz ekipe 'Samo treba delati'.

Rent-aCar Simaply Bottega Bar - osvajač veteranskog turnira MNT KajzericaRent-aCar Simaply Bottega Bar - osvajač veteranskog turnira MNT Kajzerica

Zasigurno, da proljetna kiša nije poremetila planove organizatorima, završnica bi prošla u još boljem štimungu, iako i gledanje malog nogometa po kiši također ima svoju draž. Najbitnije je da, srećom, nije bilo ozbiljnijih povreda.

Ovim putem koristimo priliku da u ime Germanije čestitamo Turbini na seniorskoj i Rent-aCar Simaply Bottega Bar na veteranskoj tituli, kao i svim ostalim sudionicima i gledateljima koji su svojim igrama i navijanjem upriličili peto izdanje MNT Kajzerice.

Turnirom na Kajzerici je, tako, zaključen prvi, ujedno i jedan od najjačih turnira 'predsezone' Germania kupa. Napomenimo kako su u tijeku turniri u Dugom ratu (završnica je predviđena za ovaj vikend) i zadarskom Smiljevcu (završnica je predviđena za idući vikend), a ovaj tjedan bi trebali započeti turniri u Osijeku (Tri kornera penal) te turnir u Sevsvetskoj Selnici.

Popis svih turnira koje sponzorira Germania pronađite OVDJE.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Germania kupGermania kup 2024

Ostale Vijesti