Ole! Vratio se Ola! (VIDEO, FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 09.06.20. | 08:20

Za njim je velika karijera, a da bi se vratio doma morao je preći 15 966 kilometara!

Za ovim izvrsnim napadačem je jedna jako dobra i uspješna karijera, a iako on nikada nije postao napadač „svjetske“ klase, zabijao je u svim klubovima u kojima je igrao te je definitnivno njegov povratak u klub iz kojeg se odlučio na odlazak u inozemstvo veliki dobitak za Malmo.

Toivonen, koji inače vuče finsko podrijetlo, u Švedskoj je igrao za Degerfors, Orgryte i Malmo, a u siječnju 2009. godine za četiri milijuna eura postaje novi član PSV-a.

U ponajvećem nizozemskom klubu nije bio samo „usputna figura“ te je u pet godina odigrao ukupno 199 utakmica u svim natjecanjima, a pritom se može pohvaliti s 78 pogodaka i 32 asistencije.

Nakon toga, u siječnju 2014. godine, Toivonen odlazi u Rennes čiji je član bio dvije i pol sezone, s tim da je jednu od njih proveo na posudbi u Sunderlandu.

Od 2016. do 2018. godine bio je član Toulousea, da bi posljednje dvije godine proveo u dalekoj Australiji gdje je bio glavni igrač Melbourne Victoryja te ujedno i ponajbolji igrač lige.

Ove sezone Toivonen je za Melbourne odigrao ukupno 22 utakmice u svim natjecanjima, a može se pohvaliti veoma dobrim učinkom od 12 pogodaka i dvije asistencije.

Nakon što mu je istekao ugovor, vrhunski napadač koji je za reprezentaciju Švedske skupio 64 nastupa i pritom postigao 14 pogodaka odlučio je kako je vrijeme za povratkom doma.

Kao slobodan igrač potpisao je za Malmo, kultni švedski klub koji je, između ostalog, lansirao i Zlatana Ibrahimovića u orbitu te će ovaj 33-godišnjak biti ogromno pojačanje za klub sljedeće sezone.

Dodajemo za kraj kako je Toivonen u svojim najboljim danima vrijedio 10-ak milijuna eura, a sa svojim novim/starim klubom potpisao je 2,5 godišnji ugovor.

(foto: Reuters)


Tagovi

Ljetni prijelazni roktransferiMalmöOla Toivonen

Ostale Vijesti