Foto: NK Opatija
Foto: NK Opatija

Opatijske oštarije… Bogolinova družina izborila povratak u Prvu NL, Kustošija iskoristila kiks Križevčana

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 26.05.24. | 10:09

Stara dama iz Opatije slavila je u Poreču kod Jadrana s 2-0 i tako kolo prije kraja matematički osigurala povratak u Prvu NL, s tim da je kolo obilježio sramotan ispad Igora Pamića

Pogocima Lagumdžije (49.) i Ajayija (51.) nogometaši Opatije došli su do 2-0 pobjede na gostovanju kod Jadrana iz Poreča čime su kolo prije kraja prvenstva osigurali povratak u Prvu NL. Momčad Zorana Bogolina ove je sezone bila najkonstantnija momčad prvenstva, a do naslova su stigli odigravši sjajnu završnicu prvenstva u kojoj su u posljednjih 10 utakmica skupili sedam pobjeda, jedan remi i dva poraza.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

S druge strane, ove subote su grubo kiksali Križevčani koji su na domaćem terenu odigrali 3-3 s Hrvacem. Budući da je Kustošija s 6-1 razbila Belišće u gostima, kojima je to bio deveti poraz u posljednjih 10 utakmica te su već otprije i matematički ispali iz Druge NL, momčad čija je ‘alfa i omega’ Andy Bara preuzela je drugo mjesto u prvenstvu. Bodovno su sada izjednačeni s Radnikom, no zagrebačka momčad je bolja u međusobnim ogledima ove sezone pa tako s pobjedom u zadnjem kolu, protiv Opatije na Kantridi, mogu izboriti doigravanje za plasman u Prvu NL.

Inače, spomenimo kako je iz Druge NL ispao Krk koji je u 29.kolu izgubio u Zagrebu od Trnja s 2-1, dok će doigravanje za ostanak igrati Jadran iz Poreča koji se kolo prije kraja prvenstva ‘zabetonirao’ na 14.mjestu.

Podsjetimo, ovo kolo Druge NL otvorili su Hrvatski dragovoljac i Karlovac u kojem su Crni s 2-0 bili bolji od gostiju nedaleko Zagreba. Utakmicu je obilježio sramotan ispad Igora Pamića koji je urlao na mladog vratara Šteku nakon njegove pogreške kod prvog pogotka. Pamić ga je potom nakon 10-ak minuta izvadio iz igre, a prije nego što je otišao u svlačionicu, od mladog vratara tražio je da prethodno skine dres, o čemu je detaljno izvijestio SportNews. (I.A.S.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Igor PamićNK OpatijaOpatijaDruga NLZoran BogolinKustošijaNK Križevci

Ostale Vijesti