REUTERS/Anton Vaganov
REUTERS/Anton Vaganov

Odzoev eurogolom oduzeo Chelseaju prvo mjesto, Juve miran protiv Malmoa (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 08.12.21. | 20:24

Skupina H je okončana, Juventus je prvi, Chelsea drugi

Premda su posljednje, šeste utakmice skupine H Lige prvaka iz ranijeg, popodnevnog termina bile od minimalnog rezultatskog značaja, i Juventus i Chelsea su ušli u utakmice protiv Malmoa i Zenita uz maksimalnu ozbiljnost. Engleski i talijanski predstavnik su ušli u posljednje kolo s ukupno 12 bodova na kontu, a pošto je Zenit stao na sedam, bilo je jasno kako se danas samo igra za prestiž. Malmo je ionako zadnji sa samo jednim bodom pa borbe za treće mjesto jednostavno nema.

Chelsea je ipak imao teži zadatak. Let u daleku Rusiju na sredini radnog tjedna, prije suludog tempa koji nameće Premier liga u prosincu, nije najbolje sjeo igračima Chelseaja koji se dugo mučio protiv Rusa. Iako su rano poveli, brzo su tu istu prednost i ispustili, no na kraju se igračem odluke pokazao Timo Werner.A onda se u sudačkoj nadoknadi ukazao Odzoyev i eurogolom poravnao na konačnih 3:3. Juventus je pak rutinirano svladao Malmo s minimalnih 1:0 pa će na kraju Chelsea ipak biti prvoplasirani.

Thomas Tuchel je iskoristio priliku i od početka dao šansu Kepi na vratima kako bi se malo odmorio Mendy, a lijepo je bilo vidjeti i oporavljenog Lukakua od prve minute. S druge strane, Zenit je izašao u skoro najjačoj postavi, njih pak čekaju posljednja dva kola u prvenstvu gdje će u izravnom okršaju sa moskovskim Dinamom odrediti pitanje prvaka države.

U takvim, pomalo neobičnim uvjetima, Chelsea je bolje otvorio susret i jako rano došao do vodstva. Nakon salve promašaja u prošlim utakimicama, Timo Werner je napokon zabio iz prve ozbiljne akcije. Chelsea je izveo kroner s lijeve strane, Lukaku je na sebe navukao nekoliko stopera, što je pak otvorilo prostora za Wernera koji sam-samcat nogom skreće loptu u mrežu kraj nemoćnog Keržakova.

Inače, Wernerov pogodak je ujedno i najbrži gol Chelseaja ikada u Ligi prvaka.

Čim je pao gol, Chelsea je stao igrati. Tuchelove upute nisu izvršene, vezni red nije radio pritisak na zadnju liniju Zenita (Lovren odigrao cijeli susret), no ostali su stajati visoko što je značilo da je potrebna samno jedna precizna lopta prema naprijed kako bi Claudinho i Azmoun ušli u šanse. Tako je i bilo. Do poluvremena je Zenit preokrenuo utakmicu čime je lice Chelseajeva trenera potonulo u očaj.

Prvo se Claudinho prikrao na centaršut Santosa i nečuvan glavom poravnao na 1:1. Teško je reći tko je izravni krivac, ostajemo dojma da je Malang Sarr morao reagirati bolje i prepoznati od kojeg igrača dolazi neposredna opasnost.

Tri minute kasnije, potpuni preokret. Barkley je prodao loptu na centru igrališta, Malcolm brzo pronašao pukotinu u obrani, Azmoun ulazi u prazan prostor i zabija za 2:2

Iako bi ovaj poraz značio drugu poziciju i sigurni prolaz dalje, Tuchel je na poluvremenu očito očitao bukvicu svojim igračima jer bi nakon poraza u West Hama u prvenstvu, novi porstaj možda negativno utjecao na ekipu i njihovu pobjedničku psihu.

Chelsea je stoga u drugi dio ušao spremniji, agresivniji i općenito rastrčaniji, što se osjetilo u prvih nekoliko minuta nastavka. Ekipa iz Londona je tražila izjednačenje, a situacija iz 62. Minute kada je povratnik Lukaku zabio gol, napokon je pokazala kako Chelsea može i zna kada hoće. Werner je zakuhao priliku, pravovremeno uletio u prazan prostor na predasistenciju, pronašao Belgijca u petercu koji na prazan gol zabija za 2:2

Umjesto daljnjeg pritiska gostiju, Zenit je opet krenuo po pobjedu i do kraja utakmice stvorio nekoliko velikih šansi. Azmoun se nekoliko puta našao u dobroj šansi za pogodak, no danas je često kritizirani Kepa bio na visini zadatka. Na kraju dana, Tuchel je ipak utjerao svoju pravdu. Ostavio je Timu Wenera do samog kraja u utakmici premda je Nijemac odigrao utakmicu s nekoliko pogrešaka u završnici. Na kraju mu se to isplatilo. Timo je zabio gol odluke nekoliko minuta prije kraja susreta i tako osigurao svojoj ekipi prvo mjesto u skupini s 15 bodova.

No, dok smo se mi već spremali izbaciti ovaj članak, Zenit je izjednačio na spektakularan način. Junak domaćih je Magome Odzoev koji je strašnim pogotkom srušio pobjedu Chelseaju. Nevjerojatan udarac!

S druge strane, u Torinu puno mirnija utakmica. Juventus je odradio ono što si je zavrtao – upisali su trobod protiv Malmoa i tako odradili svoj dio posla koji im je na kraju i donio prvo mjesto u skupini. Jediniu pogodak na utakmici je zabio Moise Kean u 18. minuti susreta. Bernardeschi mu je poslao krasan centaršut u peterac, Talijan glavom zabija za konačnih 1:0

Naš Antonio Čolak je u igri proveo 78. Minuta, zaradio je žuti karton.

 Liga prvaka, 6. kolo

Utorak

PSG - Club Brugge 4:1

Leipzig - Manchester City 2:1

Porto - Atletico Madrid 1:3

Milan - Liverpool 1:2

Ajax - Sporting 4:2

Borussia Dortmund - Bešiktaš 5:0

Real Madrid - Inter 2:0

Šahtar - Šerif 1:1

Srijeda

Juventus - Malmo 1:0

Zenit - Chelsea 2:0

Bayern - Barcelona

Benfica - Dinamo Kijev

Atalanta - VIllarreal

Mancheter United - Young Boys

Red Bull Salzburg - Sevilla

Wolfsburg - Lille


Tagovi

ChelseaZenitJuventusMalmöTimo Werner

Ostale Vijesti