Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Najvažnije utakmice Bebeku, Kolariću, Strukanu i Belu, Istri sudi njen sretni sudac, a u VAR sobama bit će zanimljivi tandemi

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 16.05.23. | 08:30

Pet se klubova bori za Europu, a dva za o(p)stanak dva kola prije kraja prvenstva

Određeni su suci i ostale službene osobe za pretposljednje kolo hrvatskog nogometnog prvenstva, od kojih su u fokusu interesa borba za Europu i ostanak u ligi.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Tako će u petak dvoboj davljenika Šibenika i pretendenta na Konferencijsku ligu Osijeka voditi Ivan Bebek (Rijeka), a VAR će mu biti Mario Zebec (Cestica), AVAR Jerko Crnčić (Vrbovec).

Također u petak, nadmetanje Slaven Belupa i Hajduka povjereno je Dariju Belu (Osijek), a u VAR sobi su Zagrepčani Fran Jović i Anto Marić.

U subotu, sraz Gorice i Varaždina, u kojima će domaćin tražiti bodove spasa, a gost plijen vrijedan izlaska u Europu vodit će “mlada nada” Patrik Kolarić iz Čakovca, a u VAR sobi bit će tandem od dana ranije u Koprivnici, Jović-Marić.

I za kraj dvije nedjeljne utakmice, prvo ona u Kranjčevićevoj, gdje Lokomotiva koja se oprostila od borbe za Europu, ali nije od što boljeg plasmana, dočekuje europski ambicioznu Istru 1961, tu utakmicu sudi mladi Mateo Erceg (27), koji je dosad u elitnom razredu vodio samo Puljanima dragu utakmicu protiv Dinama (1-0, Matheus), a ovaj ponedjeljak arbitrirao juniorskim derbijem na Poljudu. U VAR sobi će mu biti iskusni Slavonci Tihomir Pejin i Kruno Šarić.

Posljednja utakmica kola je derbi, hit-proljeća Rijeka dočekuje novog-starog prvaka Dinamo na Rujevici, taj ogled vodi Duje Strukan (Split), a u VAR sobi biti Zelinčani Igor Pajač i Vedran Đurak. (nl)




Tagovi

povjerenik za suđenje Prve HNLVAR sucisuđenjeHrvatska nogometna ligaHNLIvan NovakDario BelPatrik KolarićIvan BebekDuje StrukanMateo Erceg

Ostale Vijesti