@Reuters
@Reuters

Milan i dalje bez pobjede, Ibrahimoviću poništen pogodak za preokret (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 03.11.21. | 20:40

Porto bolji u prvom, Milan u drugom dijelu.

Milan i Porto remizirali su na San Siru (1:1) u utakmici u kojoj su Portugalci rano poveli (Diaz 6') i nadigrali Rossonere u prvom dijelu, a Milan je u nastavku izjednačio autogolom Mbembe (61'). Ovakvim ishodom ne može biti zadovoljna niti jedna momčad. Porto jer je odigrao sjajno prvo poluvrijeme i propustio se Milanu odvojiti na neuhvatljivih sedam bodova prednosti, a Rossoneri jer ni nakon četiri kola nisu uspjeli slaviti u Ligi prvaka.

Ante Rebić propustio je utakmicu zbog ozljede.

Porto je već u 50 sekundi utakmice imao zlatnu šansu, Evanilson je probio po lijevoj strani, ali je pogodio u vanjski dio mreže Tatarusanovog gola, a onda je u 5. minuti portugalski sastav stigao do prednosti. Marko Grujić uzeo je loptu Milanovim igračima, ušetao se u suparnički kazneni prostor i uposlio Luisa Diaza koji sigurno zabija za 1:0 vodstvo Porta.

Pogodak Porta za 1:0 pogledajte OVDJE.

Grujić, koji se neočekivano našao u prvih 11 nakon što se predviđeni starter Mateus Uribe ozlijedio na zagrijavanju, bio je najopasniji igrač gostiju, u 17. imao novu prigodu za Porto, ali je njegov udarac glavom obranio Tatarusanu, koji je u prvom dijelu bio dosta zaposlen. Milan se usmjerio na preskakanje igre, a to su gostujući braniči lakoćom otklanjali. Porto je u prvom dijelu stajao sjajno i zasluženo otišao na odmor s rezultatskom prednosti.

Tek su u završnici prvog dijela Milanovi igrači napravili prve konkretne akcije pred Portovim vratima, a jedinu pravu šansu domaćini su u prvom dijelu stvorili u sudačkoj nadoknadi. Theo Hernandez probio je stranu, dodao do Rafaela Leaoa koji na drugoj strani pronalazi Saelemaekersa. No, belgijski veznjak je dosta loše reagirao i poslao loptu visoko iznad gola.

Stefano Pioli na odmoru je bio prisiljen u svlačionici ostaviti ozlijeđenog Davidea Calabriju, a u igru ubaciti Pierea Kalulua. Milan je ušao nešto ofenzivnije u nastavak utakmice, no prva prava prigoda pripala je Portu nakon što je opasni Evanilson glavom pogodio gredu!

Ipak, bolja igra Milana u nastavku utakmice isplatila im se u 61. Kalulu, koji je kao i Grujić u igru ušao silom prilika, natrčao je na jednu loptu i ubacio pred suparnički gol, a tamo je Chancel Mbemba skrenuo loptu u vlastitu mrežu.

Gol Milana za 1:1 možete pogledati OVDJE.

Zlatan Ibrahimović u igru je ušao u 76. minuti, a već u 83. zabio je gol. Na njegovu i Milanovu nesreću iz zaleđa. Do kraja utakmice Rossoneri su bili bliže pobjedi, no Porto je na kraju uspio stići do zasluženog boda. U idućem kolu Porto gostuje kod Liverpoola, a Milan kod Atletico Madrida.



Tagovi

MilanPortoLiga prvakaZlatan IbrahimovićMarko Grujić

Ostale Vijesti