TONY OBRIEN/Action Images
TONY OBRIEN/Action Images

Loša vijest za Čekićare: Standardni stoper završio sezonu, svejedno će mu produljiti ugovor

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 09.11.21. | 12:40

U pitanju su prednji križni ligamenti.

West Hamov talijanski stoper Angelo Ogbonna možda je završio svoju sezonu. U senzacionalnoj pobjedi protiv Liverpoola utakmicu je napustio u 22. minuti zbog ozljede, a sada je stigla dijagnoza kako se radi o prednjem križnom ligamentu, te kako je upitno hoće li ga David Moyes ove sezone ponovno imati na raspolaganju.

Ovo predstavlja veliki udar za njegovu obranu, pošto je Ogbonna ove sezone skupio najviše minuta od svih igrača na stoperskoj poziciji, te nije propustio ijedno od dosadašnjih 11 kola Premier lige, a protiv Everton je prije par kola postigao i važan pobjednički gol. Na njegove mjesto će kao i u utakmici s Liverpoolom uskočiti Craig Dawson koji bi trebao biti partner Kurtu Zoumi, a Issa Diop ostaje rotacijska opcija.

West Ham već zna da će i iduće godine igrati na više frontova, jer uvjerljivo drže vrh svoje skupine u Europa ligi, pa bi Moyes ako se pokaže da se Ogbonna zaista uskoro ne vraća na tržištu mogao potražiti dodatne stoperske opcije.

Ovog tjedna 33-godišnji branič će saznati datum operacije, a navijače može tješiti to što se posljednjih godina u sportu ovakve ozljede sve uspješnije saniraju i ne predstavljaju nužno ‘kraj karijere’ kao u nekim prošlim vremenima. Sve u svemu, neko vrijeme ga neće biti i Moyes sigurno već sastavlja obrambenu slagalicu bez svog najpouzdanijeg stopera.

Nakon objave ovog članka stigle su najnovije informacije prema kojima će West Ham u slučaju da Ogbonna zaista propusti cijelu sezonu svejedno produljiti njegov ugovor koji ističe na ljeto iduće godine. Lijepa gesta koja u ovom teškom trenutku igraču poručuje da se na njega ozbiljno računa u budućnosti.



Tagovi

Angelo OgbonnaWest Ham

Ostale Vijesti