Lopetegui inzistira na dovođenju napadača: Perez bira između petorice

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 18.08.18. | 11:32

Panika u Realu.

Poraz u Superkupu od Atletica Madrida kao da je uvjerio nadležne u Real Madridu da bez još jednog velikog pojačanja neće biti konkurentni za novo osvajanje Lige prvaka. Ugledna španjolska Marca donosi veliku priču kako trener Julen Lopetegui inzistira na dovođenju nove "devetke" u klub, a svoj je izbor sveo na pet imena te je popis predao Florentinu Perezu koji se baca na posao.

Velika želja samog trenera je Rodrigo iz Valencije. On je ljubimac Lopeteguija još iz mlade reprezentacije Španjolske. Ovaj bi napadač lako mogao biti dostupan za samo 60.000.000 eura, posebno jer se Valencia značajno pojačala u napadu dovođenjem Kevina Gameira i Michyja Batshuayja.

Drugi kandidat za "devetku" Reala je Mauro Icardi. O kvalitetima Argentinca se sve zna, već je nekoliko godina jedan od najboljih golgetera Serie A i mogao bi biti nova zvijezda u Madridu. Problem predstavlja cijena koju je Inter odredio (100 milijuna eura) i činjenica da ga možda sada namjerno ne bi prodali nakon trakavice oko Luke Modrića.

U Realu su aktualne i dvije opcije iz Bundeslige. Robert Levandovski je i prošle sezone dugo bio u kombinacijama za novog vođu navale Kraljevskog kluba, ali Bayern ne želi da čuje za njegovu prodaju što transfer čini nemogućom misijom. Zato je pažnja Madriđana usmjerena i na 22-godišnjeg Tima Wernera, mladog napadača RB Leipziga, koji ne bi bio samo dobra devetka, već zbog brzine i vrlo kvalitetna opcija kao krilni napadač.

Na kraju, poslednji kandidat je Mariano Diaz. On je odbačeno dijete Reala, a prošle se sezone pokazao kao sjajno pojačanje u Lyonu. Nažalost po Kraljevski klub, ugovor o prodaju nije sadržavao tzv. buy-back klauzulu kao što je to Real napravio s Alvarom Moratom prilikom prodaje u Juventus. U Realu su spremni da Diaz postane njihov novi Morata, ali nema spora kako će Lyon tražiti paprenu odštetu za svojeg napadača. 

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Julen LopeteguiReal Madrid

Ostale Vijesti