Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Kako do Lige prvaka? Boško Šutalo može, Petković u prednosti, Bočkaj bi bio iznenađenje...

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 23.08.22. | 08:02

Najveće je pitanje kako će Čačić zamijeniti Mišića te kako će izgledati zadnja linija Dinama? U dosadašnjih 12 utakmica Dinamov trener promijenio je čak 10 izgleda obrane, hoće li ovog puta ponoviti formaciju iz derbija s Hajdukom i uzvrata s Ludogorecom?

Ante Čačić u srijedu će voditi jednu od najvažnijih utakmica svoje dugogodišnje karijere. Jest, jednom je odveo Dinamo u Ligu prvaka, prije 10 godina, posao s Mariborom u play-offu (2:1, 1:0) ispao je lakšim od očekivanja, pogotovo lakšim od Ludogoreca i one drame u drugom pretkolu. No, sad se Čačić prvi put nalazi pred ovakvim izazovom, prvi put će u uzvratu morati hvatati zaostatak, jer, poraz (0:1) u Norveškoj od Bodo/Glimta prvi mu je u pretkolima na Dinamovoj klupi uopće. I, važno je donijeti prave odluke, poslati na teren 11 ratnika i fanatika, imati na klupi još petoricu dovoljno razigranih i raspoloženih. S kojim će snagama, dakle, Čačić krenuti po prolaz?

OVO JE SASTAV KOJI JE POBIJEDIO SHKUPI U SKOPJU


Ima Dinamov trener problema i dvojbi oko sastava. Prvo je i glavno pitanje, tko će zamijeniti Josipa Mišića, koji ne igra zbog tri kartona. Kao logično rješenje, a koje ne iziskuje puno pretumbacija nameće se opcija s Ademijem kao 'šesticom', a Ivanušecom i Baturinom ispred njega, svojevrsni 4-3-3 ili 4-1-4-1 format. No, to je jedna od dvojbi, hoće li takav Dinamo biti preranjiv u sredini, hoće li možda uz Ademija biti Ljubičić? Ili Gojak? U tom slučaju bi se otvorile druge dvojbe. Ne bi tada bilo mjesta za jednog iz trojca Špikić-Baturina-Ivanušec, a sva trojica trenutno slove kao igrači koji su u dobroj formi ili postupno dižu razine igre. Špikić je jedan od najboljih i najkonstantnijih igrača ove sezone, sigurno zaslužuje šansu i u ovakvoj utakmici, Baturinu je Čačić malo odmarao protiv Osijeka, a Ivanušec je pokazao znakove povratka u optimalnu formu. Dakle, njih trojica mogu igrati jedino ako Ivanušec bude 'zamjena' za Mišića, odnosno, ako na papiru popuni to mjesto. Naravno, uz drugačiju ulogu od Mišićeve.

OVO JE SASTAV KOJI JE POBIJEDIO LUDOGOREC U ZAGREBU



Vječita dvojba Petković ili Drmić u ovom trenutku vuče na Petkovićevu stranu. Odigrao je, bez obzira na promašaj, dobro i u Norveškoj, potom je bio odličan i strijelac protiv Osijeka, kad je Petković takav, onda nema razloga držati ga na klupi. Drmić, pak, još nije uhvatio kontinuitet, niti igara niti pogodaka, nekako sve ide u smjeru Petkovićeve startne pozicije. Iako, Petković je u Norveškoj ušao s klupe i također podigao razinu Dinamove igre, možda to bude recept i za uzvrat. Premda, u našim tumačenjima Čačićevih zamisli, a to nije lagan posao, Petković trenutno ima prednost pred Drmićem.

A zadnja linija, kako li će ona izgledati? Jedan podatak otkrit će koliko je teško odgovoriti na to pitanje. Naime, u dosadašnjih 12 utakmica ove sezone, Čačić je upotrijebio čak 10 različitih sastava Dinamove obrane. Dvije jedine formacije koje je ponovio bile su: Ristovski-Lauritsen-Perić-Ljubičić, koju je koristio protiv Shkupija u Skopju i protiv Ludogoreca u Razgradu te Ristovski-B.Šutalo-Perić-Ljubičić, koju je koristio u uzvratu s Ludogorecom i protiv Hajduka. U dvije utakmice zaredom. Upravo se ta zadnja linija čini i najizglednijom za dvoboj protiv Bodo/Glimta. Jer, Boško Šutalo se oporavio od ozljede i bit će spreman, može igrati, a Dino Perić je, definitivno, sjajnom izvedbom protiv Osijeka zakapario mjesto u momčadi. Uostalom, kad je zdrav i spreman on je Čačiću uvijek prvi izbor. Ljubičić je, barem sudeći prema Čačićevim riječima nakon Osijeka, još uvijek glavna opcija za lijevi bok. Bez obzira na Bočkajevo vrhunsko izdanje u derbiju i dvije asistencije i činjenici da je najbolji Dinamov asistent ove sezone, da su njegovi centaršutevi 'pola gola'. Jedino ako se Čačić odluči Ljubičića gurnuti u vezni red, u opciji koju smo već spomenuli, tada bi Bočkaj mogao biti starter. No, kako sad stvari stoje, to bi ipak bilo iznenađenje.

OVO JE MOGUĆI SASTAV ZA BODO/GLIMT


OVAKO JE ČAČIĆ SASTAVLJAO ZADNJU LINIJU OVE SEZONE:

Dinamo Hajduk 1:1 (4:1): Superkup: Moharrami, Lauritsen, Perić, Ljubičić

Dinamo - Lokomotiva 3:2: Ristovski, Theophile, J. Šutalo, Bočkaj

Dinamo - Shkupi 2:2: Moharrami, J.Šutalo, Perić, Ljubičić

Slaven Belupo - Dinamo 1:5: Moharrami, Ristovski, Lauritsen, Bočkaj

Shkupi - Dinamo 0:1: Ristovski, Lauritsen, Perić, Ljubičić

Dinamo . Istra 4:1: Moharrami, B.Šutalo, Dilaver, Bočkaj

Ludogorec - Dinamo 1:2: Ristovski, Lauritsen, Perić, Ljubičić

Varaždin - Dinamo 1:1: Moharrami, B. Šutalo, Lauritsen, Bočkaj

Dinamo - Ludogorec 4:2: Ristovski, B.Šutalo, Perić, Ljubičić

Dinamo - Hajduk 4:1: Ristovski, B.Šutalo, Perić, Ljubičić

Bodo/Glimt - Dinamo 1:0: Ristovski, B.Šutalo, Lauritsen, Ljubičić

Dinamo - Osijek 5:2: Ristovski, Lauritsen, Perić, Bočkaj.

Liga prvaka, doigravanje, uzvrati

Utorak, 23. kolovoza

Viktoria Plzeň – Qarabağ (0:0)

C. zvezda – Maccabi Haifa (2:3)

Benfica – Dinamo Kijev (2:0)

Srijeda, 24. kolovoza

Dinamo Zagreb - Bodø/Glimt (0:1)

Trabzonspor – Copenhagen (1:2)

PSV – Glasgow Rangers (2:2)

Sve utakmice počinju u 21 sat, a u zagradama su rezultati prvih nadmetanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igrajte odgovorno 18+



Tagovi

GNK DinamoBodo/GlimtLiga prvaka

Ostale Vijesti