REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS/Daniele Mascolo

Inter protiv desetkovanog Milana može uništiti san gradskog rivala o tituli nakon 11 godina (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 05.02.22. | 07:28

U Derby Della Madonninu Inter ulazi s četiri boda prednosti i utakmicom manje. Ako nominalni domaćini danas pobijede, Rossonere će prilično udaljiti od prve titule nakon prve 'Ibrahimovićeve ere'

Današnji ranovečernji dvoboj između Intera i Milana (18 sati) nije samo jedan od dva najveća derbija talijanskog nogometa, nego i dvoboj dva najveća kandidata na naslov u aktualnoj sezoni Serie A.

(1.85) Inter (3.50) Milan (4.40)

Inter je pod paskom Antonija Contea prošle sezone stigao do titule nakon 11 godina pauze, a Milan se nada da će ove sezone prekinuti 11-godišnji post bez titule. Posljednji put Rosssoneri su Scudetto osvojili 2011. kada je klub do titule predvodio Zlatan Ibrahimović, bivša zvijezda Intera čije je boje branio do 2006. do 2009.

Ibra se u crveno-crnom dijelu Milana u prvom mandatu zadržao dvije sezone. U drugoj je imao još bolji učinak, zabio je 35 golova, ali je Milan prvenstvenu utrku završio na drugom mjestu, iza Juventusa koji je započeo svoju devetogodišnju dominaciju, prekinutu tek prošle sezone. Ibrahimović je potom preselio u Pariz, a njegovim odlaskom slavni klub i Milana utonu je u prosječnost. Još jednu sezonu (2012/13) Milan je držao priključak s vrhom (treće mjesto), nakon čega je uslijedila serija od sedam godina u kojima je Milan jednom bio peti, triput šesti, jednom sedmi, jednom osmi i jednom – 10. Crna serija Milana bez nastupa u Ligi prvaka završila je povratkom Zlatana Ibrahimovića, osam godina nakon što je kao 31-godišnjaš napustio San Siro.

Danas 40-godišnjeg Ibrahimovića neće biti na terenu, ima problema s Ahilovom tetivom te će morati preskočiti ključni dvoboj za svoju momčad, ali će ujedno spriječiti mogućnost da ga Interovi tifosi izvižde jer danas nosi krivu boju kluba iz njihovog grada.

„Razočaravajuće je jer smo ostali bez Zlatana pred ovako bitnu utakmicu. On nam je omogućio da i dalje budemo kandidati za naslov, ali moramo pokazati da smo jako i bez njega“, rekao je Stefano Pioli prije početka utakmice.

Talijanski strateg na raspolaganju neće imati ni Antu Rebića koji ima problema s gležnjem. Vrh napada stoga će zauzeti još jedan veteran, Olivier Giroud (35), a na krilima će stajati mladi portugalsko-belgijski dvojac Rafael Leao (uz Ibrahimovića najbolji strijelac kluba s osam pogodaka) i Alexis Saelemaekers.

Desetkovani Milan ima imperativ pobjede kako bi nastavio pritiskati aktualnog prvaka i u ovom trenutku glavnog konkurenta za titulu.

Inter ulazi u ključna dva tjedna sezone. Nakon Milana u prvenstvu, Nerrazzurima slijedi Roma u četvrtfinalu Kupa, pa derbi na Diegu Maradoni protiv Napolija, a onda i dvoboj protiv Liverpoola u Ligi prvaka. Ako Inter svlada Milan, praktički će izbaciti gradskog rivala iz utrke za naslov (imat će sedam bodova i utakmicu manje od Milana, razlika koju će Inter, s obzirom na formu u aktualnoj sezoni i raspored do njenog kraja, vrlo teško ispustiti), a onda i ako se Crno-plavi vrate neporaženi s gostovanja u Napoliju, momčad Simonea Inzaghija praktički će moći staviti jednu ruku na novi trofej.

Inter, naime, nakon ta dva derbija do kraja sezone ima dva gostovanja u Torinu, protiv El Tora i Stare Dame, a sve ostale utakmice igra ili na Giuseppe Meazzi ili na gostovanju kod momčadi iz donjeg doma ljestvice. Sa šest bodova u iduće dvije utakmice, Inter će praktički moći prešutno proslaviti naslov prvaka koji bi Interu donio drugu 'zvjezdicu' iznad grba, a Milan ostavio na dvije titule manje (18).

Milan imao kraja sezone ima nešto teži raspored od Intera, s toga je važnost pobjede u ovoj utakmici za momčad Stefana Piolija još i veća.

Inzaghi, za razliku od kolege na suprotnoj klupi, nema problema s ključnim izostancima, danas neće moći računati na Joaquina Correu, rezervnog napadača te njemačkog reprezentativca Robina Goesensa koji je ove zime stigao iz Atalante. Drugo Interovo ovozimsko pojačanje, Felipe Caicedo, ima pravo nastupa te će početak utakmice dočekati na klupi za pričuve.

Inzaghi će na teren poslati svoju najjaču formaciju 3-5-2 u kojoj će svoja mjesta pronaći i hrvatski reprezentativci Ivan Perišić i Marcelo Brozović, Perišić na lijevoj strani, a Brozović u srcu veznog reda iza Nicola Barelle i Hakana Calhanoglua.

OČEKIVANE POSTAVE

Inter (3-5-2)

Milan (4-2-3-1)

ŠTO KAŽE GERMANIA?

Da je Inter priličan favorit. Nerrazzuri u dvoboj ulaze kao aktualni prvak i vodeća momčad prvenstva, u dosadašnjem dijelu prvenstva upisali su samo jedan poraz, sada već dalekog 16. listopada od Lazia, a u cijeloj sezoni još ih je dobio samo Real Madrid. Dvaput doduše...

Milan se nalazi u promjenjivoj formi, prije dva tjedna izgubili su na San Siru od Spezije, a onda kao domaćin nisu uspjeli nadvisiti ove sezone slabi Juventus (0:0). Stoga je tečaj od 1.85 na pobjedu Intera prilično očekivan...

(1.85) Inter (3.50) Milan (4.40)

Današnji susret bit će i dvoboj dva najbolja napada Lige. Inter je u 22 utakmice zabio 53 gola, a Milan je u jednoj utakmici više zabio 47. Tečaj na igru oba daju gol iznosi 1.72, a da neće zabiti 1.99.

Ako uzmemo u obzir međusobne susrete iz posljednjih pet sezona, Inter ima sedam pobjeda, Milan dvije, a dvije utakmice, uključujući i prva ove sezone (1:1), završile su neriješeno.

U tom periodu šest utakmica završeno je s 3+ golova, a u Germaniji imate priliku odigrati i našu kombinaciju 1 i 3+ koja se vrednuje s tečajem 2.80.



Tagovi

InterMilanSerie AMarcelo BrozovićIvan PerišićSimone InzaghiStefano PioliZlatan IbrahimovićRafael Leao

Ostale Vijesti