Bek kojem na učinku zavide i napadači: Stručnjaci kažu da je nevjerojatan, žele ga Real, Juve i Roma! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 15.11.14. | 10:02

U Romi razmišljaju o jačanju momčadi, kako bi se još više približili Juventusu, ali i postali konkurentniji u Europi...

Spustila su Rimljane na zemlju dva poraza od Bayerna, koja su im pokazala koliko su još udaljeni od europskog vrha. Atmosferu je pokvario i poraz u prvenstvenom derbiju kod Napolija, nakon čega je Rominim klupskim operativcima i stručnom stožeru postalo jasno kako momčad treba dodatno osnažiti.

Romu muči vratarska pozicija, dobro bi joj došao jedan vrhunski moderni napadač, ali možda i primarno jest riješiti pitanje bekova. Desno su 33-godišnji Maicon i prosječni Torosidis, stoga na Olimpicu razmišljaju o dovođenju Stephana Lichsteinera iz Juventusa.

Što će reći ultrasi? Roma iz Juvea dovodi bivšeg igrača Lazija!?

Kako god, desni bek već će se nekako naći, ali oni kvalitetni lijevi bekovi ne pronalaze se tako lako na vrhunskom nivou. Znaju to vrlo dobro i u Romi. Preolako su pustili Brazilca Doda u Inter, a potom se nisu usrećili niti s jednim od trojice ljetos dovodenih lijevih bekova (Cole, Holebas i Emanuelson).

Prema pisanju njemačkih i talijanskih medija, Romin 'pick' jest Ricardo Rodriguez iz Wolfsburga. Sjajni Švicarac ima samo 22 godine i pored Alabe je najbolji lijevi bek Bundeslige. Dobar i čvrst u defenzivi, odličan i prodoran prema naprijed. Krase ga sjajan centaršut i još bolji šut, a dokaz tome jest činjenica kako je u proteklih godinu i pol u ukupno 49 službenih nastupa za Wolfsburg zabio 11 pogodaka i upisao 11 asistencija.

Stručnjaci Rodrigueza smatraju jednim od najpotentnijih lijevih bekova svijeta, a njegova cijena uopće nije velika. Špekulira se da bi njemački klub tražio oko 10 milijuna eura. Romi problem predstavlja činjenica da švicarskog reprezentativca prate i Real Madrid i Juventus, pa se nadaju da će biti brži od konkurencije i finiširati posao s Wolfsburgom. Nijemci bi navodno Rodrigueza dali u zamjenu za Adema Ljajića, Roma bi najvjerojatnije pristala iako je trener Garcia ustvrdio kako je „Ljajić novi Hazard“, no problem je što srpski ofenzivac ne misli tek tako napustiti Vječni grad, pogotovo ne da bi završio na sjeveru Njemačke...

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

(Foto: Action Images)


Tagovi

RomaRicardo RodriguezReal Madrid

Ostale Vijesti