Luka Batelić/Pixsell
Luka Batelić/Pixsell

Dubrava pobjedom protiv Cibone osigurala doigravanje

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 25.04.24. | 20:55

Ključnom se pokazala treća četvrtina koju je Dubrava dobila s nestvarnih 27-5 i nakon izjednačenog prvog poluvremena pobjegla na više od 20 razlike

Košarkaši Dubrave posljednji su, osmi sudionici ovogodišnjeg doigravanja za naslov prvaka Hrvatske. Oni su u susretu posljednjeg, 33. kola, kao gosti u KC Dražena Petrovića svladali Cibonu sa 94-79 (20-23, 29-26, 27-5, 18-25).

Prouči cjelokupnu ponudu za košarku na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ključnom se pokazala treća četvrtina koju je Dubrava dobila s nestvarnih 27-5 i nakon izjednačenog prvog poluvremena pobjegla na više od 20 razlike.

Jonathan Hudson sa 22 i Toni Ročak sa 21 ubačajem predvodili su Dubravu, dok je Ivan Perasović ubacio 23 za Cibonu.

Ovom pobjedom Dubrava je stigla na omjer pobjeda i poraza 14/19 te će zauzeti osmo mjesto bez obzira na ishod subotnjeg dvoboja Dubrovnika i Šibenke uoči kojeg je Dubrovnik na 14/18, a Šibenka na 13/19. Zbog rezultata u međusobnim utakmicama čak i u slučaju da sve te tri momčadi završe na omjeru 14/19 Dubrovnik će biti sedmi, Dubrava osma, a Šibenka deveta.

S druge strance, Cibona je i prije ove utakmice osigurala treće mjesto uoči doigravanja, a na kraju je upisala omjer pobjeda i poraza 22/11.

Sada su poznati i svi četvrtfinalni parovi doigravanja, branitelj naslova Zadar kreće s prvog mjesta i prvi suparnik bit će mu baš Dubrava, drugi Split će za suparnika imati Dubrovnik, treća Cibona će igrati protiv Zaboka, a četvrta Cedevita Junior protiv Dinamo Zagreba.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

KK DubravaCibonaPremijer liga košarkaša

Ostale Vijesti