Pavić nastavlja s odličnim igrama u Newportu

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 09.07.14. | 15:00

Hrvatski tenisač Ante Pavić pridružio se Ivi Karloviću u drugom kolu turnira na travi američkog Newporta...

Nakon odličnog nastupa na trećem Grand Slamu sezone Wimbledonu gdje je glavni turnir izborio kroz kvalifikacije, a potom 'dogurao' do drugog kola, 25-godišnji hrvatski tenisač isto je ponovio i u Newportu. Uspješno je odradio kvalifikacije, a u potom u prvom kolu pobijedio Rumunja Mariusa Copila sa 7:6(0) i 6:4 i potvrdio da mu je trava idealna podloga.

Prvi je set dobio u 'tie-breaku' s uvjerljivih 7:0, a prije toga se dosta mučio. 161. tenisač svijeta imao je sedam break-lopti, a hrvatski tenisač šest dvostrukih pogrešaka. U drugom, setu nije bilo toliko neizvjesnosti.

Drugi je put u meču breaknuo 23-godišnjeg rumunjskog predstavnika pri vodstvu 5:4 i izborio drugo kolo. Tamo ga čeka treći nositelj i 43. igrač svijeta Australac Lleyton Hewitt s kojim se još nije sastajao na ATP Touru, a koji je u prvom kolu svladao mladog Amerikanca Ryana Harrisona u tri seta, 1:6, 7:5 i 6:4.

Drugi hrvatski tenisač na turniru Ivo Karlović također danas nastupa u drugom kolu. Protivnik mu je Ukrajinac Sergej Stahovski. 'Div sa Šalate' s njim je dosad igrao četiri puta, a oba tenisača imaju po dvije pobjede. Posljednju je ostvario Karlović u Dohi prije dvije godine.

(Foto: Action Images)


Tagovi

ATPNewportTenisSergej StahovskiLleyton HewittMarius CopilIvo KarlovićAnte Pavić

Ostale Vijesti