Australian Open: Prepričana stara priča u Melbourneu, Serena – Maria 19:2! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 26.01.16. | 10:23

Zanimljivo će biti u polufinalu gdje Serenu očekuje sudar protiv Agnieszke Radwanske, Poljakinje koja ju je pobijedila prije dva tjedna u Hopman kupu s 2:1 u setovima.

Ruku na srce, očekivalo se. Ako netko može suosjećati sa Šarapovom, onda je to naš Marin Čilić koji drži, više-manje, jednak omjer s Novakom Đokovićem. Serena Williams stigla je i do 19. pobjede protiv Marije Šarapove (6:4, 6:1), a Ruskinja niti ovog puta nije uspjela do seta protiv dominantne Amerikanke. Bivša prva igračica svijeta je i dalje na samo dvije pobjede, iz davne 2004. godine, protiv mlađe sestre Williams, a kada se pogleda omjer u setovima, razlika je još uvjerljivija – 39:6.

Šarapova je posljednji put uzela set svojoj 'noćnoj mori' prije tri godine u Miamiju, a od tada se zaredalo čak sedam mečeva u kojima ruska tenisačica, danas peta igračica svijeta, upisuje nulu na semaforu.

Četvrtfinalni meč Australian Opena ponovno je pokazao kolika je razlika u njihovoj kvaliteti, a jasno je i kako psihološka blokada čini svoje kod Ruskinje. Osvojila je tek 38% poena na drugom servisu, nije znala iskoristiti break prilike koje joj je nudila Serena, a tamnoputa Amerikanka ubacivala je 'winnere' kad god je to poželjela (31).

Zanimljivo će biti u polufinalu gdje Serenu očekuje sudar protiv Agnieszke Radwanske, Poljakinje koja ju je pobijedila prije dva tjedna u Hopman kupu s 2:1 u setovima, dok je prije toga šesterostruka osvajačica Australian Opena imala sedam pobjeda u nizu.

Spomenimo i kako je Radwanska prije sudara Serene i Šarapove riješila svoj meč četvrtfinala protiv danas nedorasle Carle Suarez Navarro s laganih 6:1, 6:3.

Australian Open, četvrtfinale:

S. Williams – Šarapova 6:4, 6:1
Radwanska – Suarez-Navarro 6:1, 6:3

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Serena WilliamsMaria ŠarapovaWTAAustralian OpenAgnieszka RadwanskaCarla Suarez Navarro

Ostale Vijesti