Germanijak.hr
Germanijak.hr

FOTO/VIDEO Velika fešta i šampionski doček pred Maksimirom, pjesmu o Rijeci pjevali i igrači!?

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 06.05.24. | 06:35

Dinamovi nogometaši nakon pobjede na Rujevici došli su kući oko jedan sat iza ponoći. Tamo su ih dočekali brojni navijači i priredili im slavlje. No, zapjevalo se pritom i nešto što nije Modrima na čast

Dugo su Dinamovi igrači čekali polazak s Rujevice, već se dogovarao susret s navijačima na jednoj od benzinskih pumpa na autocesti prema Zagrebu, a onda se od takvog slavlja ipak odustalo. Jer, nije još prvenstvo gotovo, četrii boda jesu velika prednost tri kola prije kraja, ali procijenili su u klubu da nema potrebe 'coprati' i raditi ražanj dok je zec još u šumi. Bolje pričekati da i matematika potvrdi naslov, bit će tada vremena za pravi 'tulum'.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ali, naravno, neka mala slavlja bilo je teško zaobići, jer Dinamo je pobijedio (2-1) u utakmici, u kojoj je više od sat vremena bio ispod površine vode, na kraju je uzeo bodove, koji su ga, eto, primaknuli na samo korak od još jednog trofeja. Stao je putem do Zagreba Dinamov autobus na jednoj benzinskoj, Dinamovi igrači i delegacija su se počastili u maniri Željka Sopića i njegovih igrača, bilo je tu i ponešto navijača na putu iz Rijeke, začula se i pjesma, no ono pravo uslijedilo je po povratku kući. Već na nadvožnjaku iza naplatnih kućica u Lučkom prva bakljada i prvi vatromet, potom na još nekoliko punktova na cesti do stadiona. Trubilo se, navijalo, palilo baklje...

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

A velika fešta dočekala je Dinamove igrače pred samim stadionom u Maksimiru. Na parkiralištu kod zapadne tribine okupilo se nekoliko stotina navijača, oko jedan sat iza ponoći Zagreb je bio osvjetljen vatrometima i ostalom pirotehnikom, orila se pobjednička pjesma. Autobus s igračima stao je prije rampe, igrači izišli iz njega, pjevali s navijačima. U jednom trenutku začula se i ona: "Bit će Rijeka k.... šampion!" Nismo u gužvi uspjeli vidjeti je li i netko od igrača zapjevao tu pjesmu, čuli smo da jest i da je predvodnik bio Stefan Ristovski! Bivši igrač Rijeke danas je ljubimac Dinamovih navijača, koji je nakon utakmice na Rujevici preko društvenih mreža poslao poruku Riječanima:

"Ne mrzim vas, ali ste izgubili svaki moj respekt. Obitelj je iznad nogometa. Iznad svega! ", napisao je Ristovski nakon utakmice. Da, vrijeđali su ga Riječani čitavu utakmicu, ako su mu vrijeđali nedavno preminulu majku, to je, naravno, za svaku osudu. No, isto tako, ako jest pjevao spomenutu pjesmu, on i(li) bilotko od igrača, onda je i to nešto što treba kritizirati. Nešto što je dopušteno ili prihvatljivo navijačima, igračima ne smije trebalo biti, treba slaviti, feštati, ali ne pritom nikoga vrijeđati, pogotovo ne jedan čitav klub. Koliko god sve to bio svojevrsni folklor, a Ristovski istu pjesmu pjevao Dinamu, dok je bio igrač Rijeke, nije potrebno na takav način dodatno podizati tenzije. U porazu se ne ponizi, u pobjedi se ne uzvisi! A Dinamo i njegovi igrači neka dostojanstveno slave svoje pobjede i trofeje, zaslužili su potpuno, ali neke se stvari u toj proslavi, definitivno, moraju zaobići. Za 15-ak dana Modri opet gostuju na Rujevici, u finalu Kupa, vatru ne treba dodatno potpaljivati. Koliko god se Ristovskom ili kome god bilo teško nositi s uvreda i povicima s tribina. Treba u svakoj situaciji ostati dostojanstven, a proslava gospodska!




Tagovi

GNK DinamoHNK RijekaStefan RistovskiHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti