Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

OCJENE - Rijeka: Uzalud vam trud svirači...

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 05.05.24. | 21:30

Je li Rijeka bila bolja, teško je reći. Da su ostavili dobar dojam, to svakako stoji, ali nogomet se igra za pogotke kojih je Dinamo postigao dva, a momčad Željka Sopića jedan.

Evo kako smo mi vidjeli današnji nastup nogometaša Rijeke. Slažete li se s našim ocjenama?

Nediljko LabrovićVratar
Kapetan ovog puta nije 'vadio' nemoguće. U prvom dijelu je dosta bio s loptom u nogama, uglavnom su njegova odigravanja bila sigurna i točna. Doduše, treba također reći da u prvom dijelu Dinamo nije uputio udarac prema golu Rijeka. Kod pogodaka nemoćan. Neki će reći da pogodak Petkovića ide malo na njegovu dušu, ali da to 'izvuče' bi bio najboljim klubovima svijeta.
Ocjena
6
Ivan SmolčićObrana
Pomalo rezerviran. Capitan Futuro, dečko sa stavom. Nemojte zaboraviti, on je stoper. I onda mu se na neke odluke ipak treba malo progledati kroz prste. Jako dobar u skoku, siguran u predaji. Par puta je vratio Labroviću kad nije trebao, ali ako je to problem, onda problema nema. Sanjat će onu stativu nakon ubačaja Pašalića, centimetri su ga dijelili od prvijenda u HNL-u, da bi onda kod pogotka Hoxhe ostao malo previsoko što ga čini 'sukrivcem'...
Ocjena
6
Matej MitrovićObrana
Kad bi vas neko dijete, kojem je trener u nekom klubu rekao da će igrati stopera, pitalo 'kako se to radi?', kako biste skratili priču, pronađite sažetak utakmice Rijeka - Dinamo, recite 'gledaj broj šest' i svoje ste napravili. Da su ga ozljede zaobišle, imao bi 50 nastupa za reprezentaciju. Kakva mirnoća, kakva opuštenost. Kao da igra protiv matične mu Cibalije prijateljsku utakmicu, a ne protiv Dinama kojeg predvodi - Bruno Petković. To što je Hoxha baš njega pretrčao kod pogotka nije važno, puno je važnije pitanje zašto je ostao sam.
Ocjena
6.5
Stjepan RadeljićObrana
Prvo poluvrijeme - četvorka na peticu, drugo poluvrijeme nešto sabije. Nemojte da vas čudi što baš za njega Rijeka dobiva najviše upita i poziva. Žuti karton nije zaslužio, ali to je malo manje važno. Imao je par poteza s kojim je još jednom pokazao kako je ozbiljan igrač. Kod pogodaka nemoćan, s tim da baš on napravio prekršaj kad je Petković bio precizan.
Ocjena
6
Bruno GodaObrana
Igrao do 84. minute. Vrlo dobar. Imao je on i boljih predstava, ali ovaj mladić je u Rijeci dogurao do igrača kojeg prati Zlatko Dalić, a prije nego što mu je Rijeka dala šansu, bio je bez ugovora. On će svoje odraditi. I uvijek će teren napustiti s prljavim dresom.
Ocjena
6
Lindon SelahiVezni red
Igrao do 57. minute. Izašao je jer je trebao dobiti drugi žuti karton. Bio je dobar u prvom dijelu, ali taj start početkom drugog dijela mu nije trebao. Mora biti pametniji u takvim situacijama. Njegova važnost za igru Rijeke, barem u ovom sustavu, je zaista velika, njegov izlazak se osjetio na igri i zbog svega navedenog ne može dobiti pozitivnu ocjenu.
Ocjena
5.5
Marco PašalićVezni red
Razigran. U prvom poluvremenu bio je u nekoliko (polu)prilika, ali nije dobro podesio svoje nišanske sprave. Nije mu pomagao ni Smolčić koji je rijetko kada protrčavao iza njegovih leđa, što je u prijevodu značilo da bi ga igrači Dinama mogli duplirati. Izborio je kazneni udarac kojeg je Pjaca majstorski realizirao. Marco je španer, a španere se čeka. Nekad ih neće, nekad ne mogu pogoditi 's mula u more', ali ih moraš čekati. Majstore Marco, lijeva nogo iz udžbenika.
Ocjena
7
Veldin HodžaVezni red
Igrao do 77. minute. Puno je pretrčao, pokrivao je ogroman dio terena. Iako, mogao bi malo poraditi na udarcu sa slabijom nogom... On je velika perspektiva, treba mu vremena, ne smiju mu se isticati mane, već hvaliti dobre odluke. Korak po korak...
Ocjena
6
Toni FrukVezni red
Igrao do 77. minute. Fantazista se ovaj puta nije iskazao. Doduše, bilo je tu par sjajnih poteza, ali sanjat će onu situaciju kad je odlučio sam ići na udarac, a ne uposliti dodavanjem Pašalića. Vidjelo se da je 'gladan', da je motiviran, da želi. Ali, nije išlo ovog puta. No, za njega nitko ne brine. Toni je već sada sjajan igrač, a s vremenom će biti samo bolji.
Ocjena
6
Marko PjacaNapad
U par zarčnih duela s Bernauerom izgledalo je kao da bacite loptu između pionira i seniora pa onda gledate kako njih dvojica skaču. Taj 'touch', taj okret, ta lucidnost. Pjaca je - već smo ustanovili - zalutao u HNL. Kazneni udarac, kojeg je izborio skoro pa imenjak mu Pašalić, izveo je besprijekorno. Mislite da je to lako? Nije, Nikome. Pogotovo ne u 'utakmici sezone'.
Ocjena
6.5
Franjo IvanovićNapad
Igrao do 77. minute. Radilica. Vole ga tribine, što ne čudi ni najmanje. Trči, skače, tuče, prima udarce... S njim se mora raditi na završnici, odnosno na tome da bude malo više 'gladniji' gola. Ali, da je dobar - dobar je. Da ima perspektivu - ima. Da će jednog dana biti udarna igla Rijeke i njena velika snaga - bit će. Dobra utakmica.
Ocjena
6
Dejan PetrovičVezni red
Igrao od 57. minute umjesto Selahija. Nije se istaknuo s potezima i odlukama na terenu, njegov ulazak nije donio ništa konkretno. Odigrao je puno boljih utakmica od ove.
Ocjena
5.5
Jorge ObregonNapad
Igrao od 77. minute umjesto Hodže. Igrao premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Niko JankovićVezni red
Igrao od 77. minute umjesto Fruka. Igrao premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Mirko MarićNapad
Igrao od 77. minute umjesto Ivanovića. Igrao premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Marijan ČabrajaObrana
Igrao od 84. minute umjesto Hodže. Igrao premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Željko SopićTrener
Da se ne lažemo, u tom nekom taktičkom nadmudrivanju, je 'pojeo' Jakirovića. Rijeka je u prvom dijelu bila za koplje bolja momčad, a to je njegova zasluga. Sjajna reakcija s vađenjem Selahija, baš kao što je i dobro pokušao s trostrukom promjenom nešto kasnije unijeti svježu krv u svoju momčad. Zapravo, Sopić ima najmanju krivicu kod ovog poraza.
Ocjena
6.5



Tagovi

HNK RijekaRijekaHNLHrvatska nogometna ligaGNK DinamoŽeljko SopićNediljko LabrovićMarko PjacaLindon SelahiMatej Mitrović

Ostale Vijesti