REUTERS/John Sibley
REUTERS/John Sibley

VIDEO Tri lava imaju devet života! Izjednačili u nadoknadi, preokrenuli u produžecima

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 30.06.24. | 19:24

Činilo se da ovo nije dan koji će Englezi htjeti pamtiti, a onda...

Igrala se 25. minuta utakmice osmine finala Europskog prvenstva između Engleske i Slovačke kada su favorizirana Tri lava utihnula. Bio je to trenutak kada je Schranz pospremio loptu u mrežu za 1-0 Slovačke. Strelec je dobio loptu, engleska obrana loše je reagirala, a Schranz utrčao i pospremio loptu Pickfordu iza leđa za euforiju slovačkih navijača i zaslužben odlazak na odmor s prednošću.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Engleska je u tom poluvremenu osim primljenog gola upisala i još jednu negativnu statistiku. Naime, Ovo je prvi put da Engleska nije uspjela zabilježiti šut na gol u prvom poluvremenu utakmice nokaut faze na velikom turniru (Svjetsko prvenstvo/Euro) od četvrtfinala Svjetskog prvenstva 1986. protiv Argentine.

Vjerojatno taj podatak nisu niti znali dok su se u svlačionici pripremali za nastavak utakmice, ali on im je tek napravio pravi emotivni dar-mar.

U 51. minuti Foden je zatresao mrežu, ponosno krenuo slaviti pogodak, Englezi su mislili da su opet u igri, ali onda je sudac pokazao - poništen pogodak. Foden je bio u zaleđu i rezultat na semaforu vratio se na 1-0 za Slovačku i kako je odmicala utakmica, sve se manje činilo da će se Engleska uspjeti spasiti, međutim, sudačka nadoknada od šest minuta nam je dala naslutiti da bi se mogao ponoviti scenarij iz utakmice Hrvatska - Italija i tako je i bilo.

Prvo je Bellingham zatresao mrežu u 95. minuti za 1-1, što je poslalo utakmicu u produžetke, a onda je Kane odmah povratkom na travnjak doveo Engleze i do preokreta. Tko zna što ćemo još vidjeti do kraja, a vi do tada pogeldajte golove OVDJE.




Tagovi

Engleska nogometna reprezentacijaSlovačka nogometna reprezentacijaEuro 2024

Ostale Vijesti