REUTERS/Piroschka Van De Wouw
REUTERS/Piroschka Van De Wouw

SASTAVI (Švicarska - Italija): Spalletti iznenadio, kreće s napadačem koji nije igrao ni minute!

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 29.06.24. | 17:38

Utakmica u Gelsenkirchenu počinje u 18 sati

Danas su na rasporedu prve utakmice osmine finala Europskog prvenstva, a nokaut fazu otvaraju Talijani i Švicarci od 18 sati na Olimpijskom stadionu u Berlinu. Talijani su, dobro nam je poznato, prošli dalje nakon onog pogotka Zaccagnija u posljednjim sekundama ogleda protiv Hrvatske, no aktualni prvaci ne oduševljavaju na ovom Euru. Na otvaranju prvenstva su svladali Albaniju 2-1, iako su Albanci imali u samom finišu imali zicer. Protiv Španjolaca su izgubili sa 'samo' 1-0, a trebalo je biti i osjetno više. No, Talijani su i dalje živi, a i favoriti su za proći među najboljih osam.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

No to je samo na papiru, jer Švicarci u Njemačkoj igraju sjajan nogomet! Sastav Murata Yakina je u prvom kolu svladala Mađarsku s 3-1, a prolazak dalje su ovjerili s dva remija, oba rezultatom 1-1, protiv Škotske i Njemačke.

Švicarci će na teren istrčati u više-manje, očekivanoj formaciji, dok je talijanski izbornik Luciano Spalletti odlučio izvrnuti momčad naglavačke. Za početak, Talijani bi trebali igrati s četiri stopera, a u momčadi su i Fagioli te potpuno iznenađenje, napadač Rome El Shaarawy koji do sada na Euru nije odigrao niti minute!

Švicarska (3-4-3): Sommer – Schär, Akanji, Rodriguez – Aebischer, Freuler, Xhaka, Rieder – Vargas, Embolo, Ndoye.

Italija (4-3-3): Donnarumma – Di Lorenzo, Mancini, Bastoni, Darmian – Cristante, Fagioli, Barella – Chiesa, Scamacca, El Shaarawy



Tagovi

Euro 2024Talijanska nogometna reprezentacijaŠvicarska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti