REUTERS/Angelika Warmuth
REUTERS/Angelika Warmuth

SASTAVI (Slovenija - Srbija): Piksi sve dao u napad - dvije špice i Tadić na Kekove radnike

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 20.06.24. | 13:55

Utakmica je na rasporedu u 15 sati

Matjaž Kek je majstor. I to mi u Hrvatskoj odavno znamo. Njegova Slovenija bila je u podređenom položaju uoči ogleda protiv Danske, ali na kraju Eriksen i društvo mogu biti zadovoljni da su na otvaranju Eura osvojili bod.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Jasno je da je kvaliteta u tom ogledu bila na strani Danske, baš kao što je i sada na strani Srbije, ali Kek je lisac, trener koji osjeća trenutak, Izbornik s velikim I. Na poluvremenu je napravio par promjena, a njegovi su izabranici onda u drugom dijelu jurcali MHPArenom u Stuttgartu. Iako nije nikakva novost da je Šeško velemajstor te ponajbolji mladi napadač na svijetu, njegova predstava nema koga nije oduševila. Imao je dva čudesna udarca, jedan je prohujao pored, a drugog je onda zaustavila vratnica. No, tu je, ide, leti! I on će na veliku kušnju staviti Srbe. No, nije baš da oni u ovaj ogled ulaze demotivirani. Usprkos porazu od Engleza. Jer, Srbija je bila sasvim solidna, a posebno se istaknula posljednja linija koja je učinila Kanea - nevidljivim!

Prema naprijed su ostali malo tanki, iz prve utakmice zapamtili smo tek dva pokušaja (Mitrović, Vlahović), s tim da je momčad odmah drugačije izgledala kad je Tadić ušao u igru. Poslije utakmice rekao je ofenzivni veznjak Fenera da je on najbolji igrač reprezentacije što se nije svidjelo izborniku Stojkoviću, no drame u srpskom taboru nema. Oni znaju da protiv Slovenije moraju doći do pobjede, dok Slovenci ipak nemaju baš takav imperativ. A igrati s imperativom i bez njega nije isto. U svakom slučaju, očekujemo jednu fenomenalnu utakmicu u kojoj jedni druge neće štedjeti. Kek je sa svojim stožerom sigurno jako dobro proučio Srbe, ali oni bi zbog ozljede Kostića ipak neke stvari mogli promijeniti. Utakmica se igra u Münchenu na Alianz Areni s početkom u 15 sati, a pravdu će dijeliti Rumunj István Kovács.

SLOVENIJA (4-4-2): Oblak – Karničkik, Drkušić, Bijol, Janža –Stojanović, Čerin, Elšnik, Mlakar – Šporar, Šeško.

SRBIJA (3-4-1-2): Rajković – Veljković, Milenković, Pavlović – Živković, Ilić, Lukić, Mladenović – Tadić – Mitrović, Vlahović.



Tagovi

Slovenska nogometna reprezentacijaEuro 2024srpska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti