REUTERS/Alessandro Bianchi
REUTERS/Alessandro Bianchi

Sabatini: „U Italiji više nema kreativnih igrača jer se od malih nogu nameće taktika!“

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 28.06.24. | 12:20

Kritika na račun talijanskog nogometa

Walter Sabatini, jedan od cjenjenijih nogometnih dužnosnika u Italiji, a koji je radio kao sportski direktor u Interu, Laziju, Romi, Bologni, između ostalih, dao je opsežni intervju za Gazzettu dello Sport u kojemu je komentirao dosadašnji Euro.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

„Za sada je prevladao taktički dio. Što se tiče igrača, Svjetsko prvenstvo manje skrutinizira igrače, bogatije je natjecanje što se igre tiče. Svi se na Europskom prvenstvu jako dobro znaju“, započeo je Sabatini koji se osvrnuo i na talijansku selekciju. Nekada su Azzurri u svojim redovima imali nekolicinu vrsnih nogometnih znalaca i kreatora, dok su danas prilično tanki s takvim igračima.

„Stigli smo u osminu finala nakon predivnog bijega Calafiorija koji me pomalo podsjetio na Franca Baresija. Što se talenta tiče, mi imamo problem jer se kod nas eliminira igranje na ulici, 'haklanje'. To je mjesto na kojem se najbolje nauči primanje lopte, driblanje i igranje uz aut-liniju i na malom prostoru. Kod nas se djeci od devet godina nameće nekakva taktika“, priča 69-godišnjak, pa zaključuje:

„To je apsurdno. Morali bi djecu poticati da prelaze protivnika, da griješe, ali njih se kažnjava kada izgube loptu. Nogometne utakmice su uvijek odlučivali i odlučivat će – igrači! U tome griješimo“. (pz)



Tagovi

Euro 2024Talijanska nogometna reprezentacijaWalter Sabatini

Ostale Vijesti