Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Petković je od danas skuplji za pola milijuna eura!

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 16.06.24. | 09:45

Istekla je u subotu prva klauzula iz Petkovićeva ugovora. Mogli su ga klubovi dovesti za dva milijuna, sad imaju mjesec dana da ga dovedu za 2,5 milijuna eura

Jednu večer promašiš kazneni udarac na Euru, drugi dan vrijediš 500 tisuća eura više! Neobično, ali istinito, Bruno Petković u nedjelju se u Njemačkoj probudio pola milijuna skuplji nego što je bio u subotu navečer. Nema to, dakako, nikakve veze s jedanestercem, niti s promašajem, ne bi bilo povezano niti da je zabio, ili da mu je priznat pogodak, koji je zabio nakon Simonove obrane. Radi se, vrlo jednostavno, o klauzulama u njegovom ugovoru s Dinamom, a baš je 16.lipnja, dakle danas, jedna istekla, a druga počela vrijediti.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Podsjetimo, prema ugovoru s Dinamom, koji je potpisao prošlog ljeta, Petković je imao klauzulu da može otići za odštetu od dva milijuna eura, pod uvjetom da klub, koji ga želi, to plati do 15.lipnja. Kako do tog transfera nije došlo do zadanog roka, sad vrijedi nova klauzulu, od 2,5 milijuna eura. Ona je na snazi do 15.srpnja. Ako ni do tada ne dođe do transfera, Petković 'izlazi na tržište', odnosno, tad više nema fiksne klauzule, nego će se odšteta dogovarati s Dinamom.

Ima li, dakle, što novog oko Petkovićeva transfera? Na prvi je pogled stvarno čudno da se nije pojavio klub, koji će iskeširati dva milijuna za igrača poput Petkovića. Jer, bez obzira na godine, bez obzira na neke igračke nedostatke i činjenicu da u prvom pokušaju u Italiji nije uspio, dva milijuna nije veliki novac za igrača Petkovićeve klase. Čak i da ga netko ne dovodi kao prvog napadača, već kao alternativnu opciju, to je doista prihvatljiva svota. I, koliko znamo, upita je bilo, razgovora također, pisali smo već da je vrlo zainteresirana Fiorentina... Međutim, problem je, barem u ovom trenutku, Petkovićeva plaća. Jer, kao što je i rekao u intervjuu Germanijaku, Bruni se ne ide iz Dinama samo da bi otišao. Ako već ide, onda želi 'osigurati egzistenciju', otići za novac, koji će ga 'izuti iz cipela', A takav klub se još nije pojavio. Barem ne iz Europe.

Petković je svjestan da mu je ovo ili najkasnije iduće ljeto, kad bi mogao biti slobodan igrač, zadnji vlak za unosan transfer. Prihvaćati ponude slične ili malo više od ugovora koji ima u Dinamu, nema smisla, u tom je slučaju Maksimir bolja opcija. No, Bruni se još uvijek i ne žuri. Za ozbiljan klub, koji je spreman platiti Petkoviću bogatu 'gažu', dva ili dva i pol milijuna eura odštete ne predstavlja neku razliku, niti će zbog toga odustati od posla. Zapravo se time i nije nešto posebno promijenilo, Petković ima još mjesec dana, ali će Dinamo u slučaju njegova transfera ipak dobiti pola milijuna više. Nije za baciti, iako je i tih 2,5 milijuna eura premalo za ono što je Petković donio Dinamo i premalo za pronalazak adekvatne zamjene. No, što je, tu je... Dinamo, zasad, ne razmišlja ponuditi Petković podebljani ugovor i odmah riješiti dvojbe, u Maksimiru čekaju što će biti s tom klauzulom, hoće li je netko aktivirati ili će Petković pod jednakim uvjetima ostati još jednu sezonu u modrom dresu. Čekanje se, dakle, nastavlja!



Tagovi

Bruno PetkovićGNK DinamoHrvatska nogometna reprezentacijaVatreni

Ostale Vijesti